x
Annonce
Ringkøbing

Lokalt betonfirma tabte 241.000 kroner: Seks mænd tiltalt i sag om svindel for millioner

Direktør hos Ølstrup Special Beton, også kendt som ØSB, Søren Bank Sørensen, har indset, at virksomheden har mistet godt 240.000 kroner i en omfattende sag om kreditbedrageri. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Seks mænd er tiltalt i en omfattende sag om bedrageri, der blandt andre er gået ud over Ølstrup Special Beton, hvor knap 241.000 kroner er skrevet på tabskontoen.

Ølstrup: Vestre Landsret i Viborg tog torsdag hul på en omfattende sag om bedrageri af særlig grov karakter. I alt seks mænd er tiltalt, og hovedmanden - en 54-årig - er alene tiltalt for bedrageri for mere end seks millioner kroner.

Svindlen har blandt andet ramt Ølstrup Special Beton, oplyser DR P4 Midt & Vest, der skriver, at ØSB har mistet knap 241.000 kroner.

Til radiostationen forklarer virksomhedens direktør, Søren Bank Sørensen, hvordan svindlen er sket:

- En fyr skriver en mail til en medarbejder i vores sønderjyske afdeling og spørger på 30 betonelementer, der skal leveres med kort horisont. Tilsyneladende er der egenkapital i købers selskab, så vi sender elementerne af sted uden en form for sikkerhed. Senere viser det sig, at købers selskab er tømt. Vi rykker for pengene, men da de ikke bliver betalt, kan vi se, at det er et fupnummer.

ØSB leverede ordren til en adresse i Løgstør, men derfra har det ikke været muligt at spore, hvor betonelementerne er blevet af. Søren Bank Sørensen siger til DR P4 Midt & Vest, at 'man har højst sandsynligt solgt dem videre,' og den vestjyske virksomhed har opgivet at modtage de knap 241.000 kroner

Annonce

Flere end 500 forhold

Ifølge anklageskriftet har de seks tiltalte mænd - der er i alderen 50 til 65 år - med forskellige firmaer i en periode fra 2015 til 2018 købt materialer på kredit, selv om mændene vidste, at de ikke ville betale leverandører og kreditgivere.

Anklageskriftet fra Midt- og Vestjyllands Politi omfatter godt 500 forhold, og fra anklagemyndighedens side er der fremsat påstand om fængselsstraf.

På grund af risiko for fortsat kriminalitet af tilsvarende karakter har den 54-årige hovedmand siddet varetægtsfængslet siden 20. marts 2019.

Der er sat 15 retsdage af til sagen i Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce