Annonce
Erhverv

Bent Naur skal redde landbruget: Tidligere direktør for Landbobanken formand for ny ekspertgruppe

Bent Naur som tusinder af vestjyder har lært ham at kende: På den årlige generalforsamling, hvor han afleverede endnu et kanonregnskab. Arkivfoto Mikkel Jezequel.
Den tidligere direktør for Ringkjøbing Landbobank skal stå i spidsen for gruppe, der skal komme med gode råd til dansk landbrug om hvordan erhvervets økonomi kan blive mere robust.

RINGKØBING: Den tidligere direktør for Ringkjøbing Landbobank, Bent Naur, skal stå i spidsen for en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan landbruget får en mere robust økonomi.

- Gruppen vil komme med gode ideer og anbefalinger til, hvordan vi kan udvikle et landbrugserhverv, der kan håndtere konjunkturudsvingninger og finansielle udfordringer bedre, og som kan gøre det lettere for nye generationer at træde ind i erhvervet, siger Bent Naur i en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet.

Det er fødevareminister Mogens Jensen (S), der har nedsat gruppen. Udgangspunktet er, at dansk landbrug gennem mange år har haft stor gæld; derfor er en række bedrifter i risikozonen, ikke mindst fordi de også har en lav indtjening. Samtidig er landbruget også udsat for klimaforandringer som eksempelvis den tørre sommer 2018, der udfordrede flere landmænd på pengepungen.

- Landbruget er en vigtig del af dansk økonomi. Derfor er jeg meget glad for at kunne etablere en ekspertgruppe, der skal komme med gode bud på, hvordan vi kan skabe en mere økonomisk robust landbrugssektor, siger Mogens Jensen.

Erfaren mand

Ekspertgruppen består af repræsentanter for SEGES (Landbrug & Fødevarer), LandboUngdom, Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet, Nationalbanken, Danmarks Naturfredningsforening, Finans Danmark, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og Det Miljøøkonomiske Råd.

Og i spidsen står altså den 72-årige Bent Naur, der stod spidsen for Landbobanken fra 1987 til 2012.

Gennem sine 25 som direktør for Ringkjøbing Landbobank opnåede Bent Naur nærmest legendarisk status i og uden for finanskredse.

I det kvarte århundrede stod han i spidsen for en bank, der bare voksede og voksede, og som i offentligheden nærmest blev indbegrebet af vestjysk soliditet og sans for den rettidige omhu. Og vel at mærke en bank der - som navnet antyder - har mange landbrugskunder, hvilket har givet Bent Naur stor indsigt i erhvervets udfordringer.

Siden han gik på pension, har Bent Naur haft eller har bestyrelsesposter i blandt andet Bank Nordik, Nykredit Realkredit og Nykredit Holding og Finansiel Stabilitet.

Det første møde i ekspertgruppen holdes i starten af december, og det forventes, at gruppen afleverer sine anbefalinger til fødevareministeren i sommeren 2020.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Realdania gav fire millioner kroner: Nu spænder udvikling af havnen i Hvide Sande ben for stort byudviklingsprojekt

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stort nej fra medarbejdere til Vestas' krav om mundbind og overarbejde: Fagforening bakker de ansatte op og opfordrer til dialog

Ringkøbing For abonnenter

Enig friskole: Ny skoleleder bliver hentet på stor folkeskole

Ringkøbing-Skjern

En hjælpende hånd i regeljunglen: Nu skal byrådet afgøre om vi skal have en borgerrådgiver

Ringkøbing

Generator byder på rock under åben himmel: 70-årige Madsen har længe stået på ønskelisten

Videbæk For abonnenter

Vidner blev væk igen: Chikane-sagen fra Troldhede er udsat igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Minkavlere skal vente minimum tre år på at få vurderet tomme farme

Ringkøbing IF

De var sammen på landsholdet: Nu er Andreas i Ringkøbing IF mens Mikkel Damsgaard er stjerne til EM

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Debat

Hvor er ordentligheden henne Vestas? Tænk nu på borgerne omkring Lem Kær

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Borgmester afviste Lem Kær-alternativer: Men nu kræver flere politikere, at alternativerne bliver undersøgt

Hvide Sande

Generationsskifte: Søn bliver del af fars web-firma

Annonce