Annonce
Erhverv

Bent Naur skal redde landbruget: Tidligere direktør for Landbobanken formand for ny ekspertgruppe

Bent Naur som tusinder af vestjyder har lært ham at kende: På den årlige generalforsamling, hvor han afleverede endnu et kanonregnskab. Arkivfoto Mikkel Jezequel.
Den tidligere direktør for Ringkjøbing Landbobank skal stå i spidsen for gruppe, der skal komme med gode råd til dansk landbrug om hvordan erhvervets økonomi kan blive mere robust.
Annonce

RINGKØBING: Den tidligere direktør for Ringkjøbing Landbobank, Bent Naur, skal stå i spidsen for en ekspertgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan landbruget får en mere robust økonomi.

- Gruppen vil komme med gode ideer og anbefalinger til, hvordan vi kan udvikle et landbrugserhverv, der kan håndtere konjunkturudsvingninger og finansielle udfordringer bedre, og som kan gøre det lettere for nye generationer at træde ind i erhvervet, siger Bent Naur i en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet.

Det er fødevareminister Mogens Jensen (S), der har nedsat gruppen. Udgangspunktet er, at dansk landbrug gennem mange år har haft stor gæld; derfor er en række bedrifter i risikozonen, ikke mindst fordi de også har en lav indtjening. Samtidig er landbruget også udsat for klimaforandringer som eksempelvis den tørre sommer 2018, der udfordrede flere landmænd på pengepungen.

- Landbruget er en vigtig del af dansk økonomi. Derfor er jeg meget glad for at kunne etablere en ekspertgruppe, der skal komme med gode bud på, hvordan vi kan skabe en mere økonomisk robust landbrugssektor, siger Mogens Jensen.

Annonce

Erfaren mand

Ekspertgruppen består af repræsentanter for SEGES (Landbrug & Fødevarer), LandboUngdom, Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet, Nationalbanken, Danmarks Naturfredningsforening, Finans Danmark, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og Det Miljøøkonomiske Råd.

Og i spidsen står altså den 72-årige Bent Naur, der stod spidsen for Landbobanken fra 1987 til 2012.

Gennem sine 25 som direktør for Ringkjøbing Landbobank opnåede Bent Naur nærmest legendarisk status i og uden for finanskredse.

I det kvarte århundrede stod han i spidsen for en bank, der bare voksede og voksede, og som i offentligheden nærmest blev indbegrebet af vestjysk soliditet og sans for den rettidige omhu. Og vel at mærke en bank der - som navnet antyder - har mange landbrugskunder, hvilket har givet Bent Naur stor indsigt i erhvervets udfordringer.

Siden han gik på pension, har Bent Naur haft eller har bestyrelsesposter i blandt andet Bank Nordik, Nykredit Realkredit og Nykredit Holding og Finansiel Stabilitet.

Det første møde i ekspertgruppen holdes i starten af december, og det forventes, at gruppen afleverer sine anbefalinger til fødevareministeren i sommeren 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Ringkøbing-Skjern

SF om solcellekapløb: Vi risikerer at begå den samme dumhed som med vindmøllerne

Annonce