Annonce
Danmark

Ballade i KD: Tidligere kandidater for partiet vil udfordre Isabella Arendt på formandsposten

Isabella Arendt, landsformand for KD, har rigtig svært ved at genkende det billede, som et af partiets medlemmer tegner af hende. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Tidligere folketingskandidater kalder det igangværende KD-landsmøde for udemokratisk, fordi de ikke er blevet inviteret til at deltage. De vil ugyldiggøre landsmødet og i samme omgang stille op som modkandidater til Isabella Arendt på formandsposten.

Ringkøbing-Skjern: To tidligere folketingskandidater for Kristendemokraterne vil udfordre Isabella Arendt på formandsposten i et forsøg på at få indflydelse i partiet.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Udfordringen kommer i samme weekend, som partiet holder sit landsmøde, og det er lige nøjagtigt der, forklaringen til deres udfordring skal findes.

De to - Gert Broxgaard og Anne Grønlund - mener, at weekendens landsmøde i Middelfart er ugyldigt ifølge partiets vedtægter og værdigrundlag, fordi de hverken har modtaget informationer om landsmødet, om hvordan man deltager som delegeret, eller om, hvordan man stiller op til hovedbestyrelsen.


Jeg synes ikke, der er noget i min eller ledelsens ageren, som skulle afstedkomme en følelse af, at vi agerer egenrådigt.

Isabella Arendt, formand for KD


Med opbakning fra en tredje tidligere folketingskandidat, Kim Slott, vil de have landsmødet og søndagens valg til både formandsposten og hovedbestyrelsen erklæret ugyldige.

- Hele den demokratiske proces bliver totalt sat ud af kraft, fordi vi ikke har fået de samme informationer og den samme invitation, siger Anne Grønlund, der er tidligere medie- og presseansvarlig for partiet.

Annonce

"Hun er enerådig"

Hun retter ikke kun kritik mod afholdelsen af landsmødet, men også mod Isabella Arendt.

- Der er ingen åbenhed. Der er totalt lukkethed og manglende lydhørhed for dialog. Hun er enerådig. Det her parti bliver ledet mere som et firma end et parti, siger Anne Grønlund og fortsætter:

- Den eneste måde, vi kan få en demokratisk stemme i partiet, er ved at stille op som landsformandskandidater.

Så det er ikke, fordi I gerne vil være formænd. I vil bare gerne have lov at fortælle, hvad I vil?

- Nej, i virkeligheden ikke. Det er jo i og for sig irrelevant, men det er for at få en adgang til taletid. Det er lysten til at forandre partiet indefra, siger Anne Grønlund.

Hvorfor stiller I ikke bare op til hovedbestyrelsen?

- Fordi vi ikke ved, hvordan man kan. Vi har ikke fået nogen informationer om det. Havde jeg det, kunne det godt være.

Anne Grønlund og Gert Broxgaard vil stille op til formandsposten til det næste landsmøde, forklarer den tidligere medie- og presseansvarlige i partiet.

Annonce

Arendt ked af udfordring

Isabella Arendt afviser, at det igangværende landsmøde afvikles i strid med partiets vedtægter.

- Der er simpelthen ikke bund i det, de kommer ud med. Alle medlemmer blev i februar inviteret til landsmødet i år. Så de er inviterede, siger Arendt.

Hun undrer sig over, at ingen af de tre kritikere har henvendt sig til hende, selvom hendes mail og telefonnummer ligger frit tilgængelig på partiets hjemmeside:

- Ideen om, at det er lukket land, og at nogen oplever mig som egenrådig, er selvfølgelig en følelsessag, men jeg synes ikke, der er noget i min eller ledelsens ageren, som skulle afstedkomme en følelse af, at vi agerer egenrådigt. Vi har en bred og åben ledelse, og vi har netop vores egne personlige mailadresser liggende frit tilgængeligt på hjemmesiden. Der ligger i øvrigt også dette mobilnummer, som er det eneste, jeg har, så ret meget mere kan vi ikke gøre for at indbyde til dialog med vores medlemmer.

- I hvert fald ikke de af dem, som gerne vil i dialog, for det kan så være min undren nogle gange, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce