Annonce
Hvide Sande

Bølgerne går lidt højere: Surfere finder vej til tv-skærmen

Til september bliver der masser af aktiviteter på fjorden og på havet, når vandsportsfestivalen Waterz atter får bølgerne til at gå højt i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Organisationen Waterz har indgået en aftale med TV Max, der er klar til at sende fra surfernes World Cup i Hvide Sande om en måned.

Hvide Sande: Når Hvide Sande fra 9. til 14. september lægger bølger til PWA Surf Slalom World Cup, bliver det muligt at følge med på tv-skærmen.

I hvert fald, hvis man får sit signal leveret af YouSee og dermed har adgang til kanalen TV Max, der har en rækkevidde på omkring 15.000 husstande i byer som Ringkøbing, Skjern, Tarm, Lem, Ulfborg og Hvide Sande.

- Vi er utroligt glade for den her mulighed for at streame alle konkurrencerne til lokalområdet. Nogle af konkurrencerne foregår, mens folk er på arbejde, og nu får man muligheden for at kunne følge med på enten tv eller på internettet, hvor der også streames direkte, siger Katrine Frandsen, projektleder hos Waterz, der er Nordens største vandsportsfestival.

PWA, der er en verdensomspændende surforganisation, har stor erfaring med den slags optagelser, der blandt andet involverer droner og to engelske værter:

- Det er det tætteste, man kan komme på, at DR eller TV 2 ruller det tunge skyts frem og sender direkte, tilføjer Katrine Frandsen.

Samarbejdet med Radio Max - der står bag TV Max - begyndte sidste år, og nu skrues der altså på lidt flere knapper. Det glæder Radio Max' direktør, Morten Krarup Nielsen:

- Waterz er en stor og vigtig begivenhed i vores lokalområde, som vi selvfølgelig gerne vil være med til at bakke op omkring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce