Annonce
Sport

Anders Eggert med på Divisionsforeningen Håndbolds rundens hold

Skjern Håndbolds Anders Eggert kom på rundens hold efter kampen mod Ribe-Esbjerg HH. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Håndbold: Der blev plads til Skjern Håndbolds Anders Eggert på Divisionsforeningen Håndbolds rundens hold efter sjette spillerunde. Det var første gang i denne sæson, Anders Eggert kom med. Helt utroligt fandt Nikolaj Læsø fra Aarhus Håndbold vej til holdet for femte gang af seks mulige.

Håndbold: Heller ikke i anden omgang kom Skjern Håndbolds U17 drenge på pointtavlen i 1. division. Det blev til nederlag på 33-26 ude mod Vejle Idrætsefterskole.

I hele 1. halvleg fulgtes de to hold pænt ad. Skjern spillede fornuftigt i angrebet i de første 20 minutter, men formåede på intet tidspunkt at tackle og være klar i defensive.

- Og med manglende skarphed i angrebet de sidste fem-syv minutter fik vi desværre også en række kontrascoringer mod os. Fuldt fortjent Vejleføring ved pausen med 17–14. I pausen talte vi med store bogstaver om, at nu skulle der ligges kræfter i forsvaret samt generelt finde de sidste procenter for at vinde vores dueller. Efter fem minutter af anden halvleg var der kontakt, men herefter stod der Vejle på resten af kampen. Hjemmeholdet ville sejren mest, og de gik med stor vilje ind i samtlige dueller, fortalte Skjerns træner Søren Ostersen.

Jasper Wright blev Skjerns topscorer, og begge målmænd gjorde det fint i en kamp, hvor de overhovedet ingen hjælp fik fra forsvaret!

For Skjern Håndbold scorede Jasper Wright 8, Emil Ostersen 6, Frederik Klostergaard 4, Nicolaj Munch Pedersen 2, Tobias Noah Pedersen 2 (2), Viktor Haubro Lind 2, Oliver Hamann-Boeriths 1 og Tobias Majgaard Pedersen 1 mål.

Fodbold: Det blev langt mere spændende, end det tydede på efter 16 minutter, da topholdet Lem Boldklub tirsdag aften havde besøg af Troldhede GIF i serie 4 pulje 60.

For efter 16 minutter førte Lem 4-0. Nicklas Dragsdal scorede til 1-0 efter ni minutter, så lagde Jacob V. Andersen op til to scoringer af Thomas Urup og Malthe Larsen, inden Jacob V. Andersen scorede til 4-0.

- Så troede vi, kampen var færdig. Vi glemte at spille fodbold. Alle ville op for at score. Det betød, Troldhede fik overtaget på midtbanen, og så kom deres bedre fysik i spil, fortalte Lems træner Lars Schmidt.

Kort efter reducerede Simon Jørgensen til 4-1, og Thomas Nymann reducerede til 4-2 på hovedstød. Der var der spillet 24 minutter.

Efter pausen reducerede Minescu Petronel hurtigt til 4-3.

- Troldhede var klart bedst i den periode. Heldigvis kunne Malthe Larsen så score til 5-3 på et kæmpe drop omkring 20 minutter før tid, fortalte Lars Schmidt.

Troldhede kæmpede videre, og kort før tid blev det 5-4 ved Ulrik Nørremark.

- Troldhede havde andre muligheder, så jeg var godt nok lettet, da der blev fløjtet af, sagde Lars Schmidt.

I Troldhedes lejr ærgrede man sig.

- Selv om vi var bagud 4-0, kunne vi godt have fået point. Og jeg synes egentlig, vi havde fortjent det, for vi kæmpede flot, og spillet var også ganske godt. Der var chancer, så det var lidt ærgerligt, vi ikke fik i det mindste uafgjort, sagde Troldhedes Thomas Nymann.

Fodbold: Ølstrup G&U tog et vigtigt skridt væk fra bunden ved tirsdag at vinde 3-2 ude over Rindum SU i serie 4 pulje 60.

Allerede i første minut scorede Per Bak efter indlæg fra Sebastian Green. Glæden varede kort. I løbet af kort tid havde Rindum bragt sig foran 2-1 på mål af Alex Kolby og Casper Laas. Efter kun 13 minutters spil blev det 2-2 ved Per Bak efter en fejl i Rindums defensiv.

- Vi spillede en god kamp, og igen var det meget jævnbyrdigt mod Ølstrup. Desværre vandt de igen på et heldigt mål i overtiden i en kamp, hvor det kunne være gået til begge sider. Vi havde også vore chancer, fortalte Rindums træner Claus Højhus.

Målet til 3-2 blev Emil Vestergaard noteret for. Han tacklede og knoklede sig frem til en meget tilfældig scoring.

- De tre point kan blive meget vigtige for os. Jeg er glad for den sejr, der var heldig, når man ser på den måde, vi fik sejrsmålet på, fortalte Ølstrups træner Jonas Kjeldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce