Annonce
Sport

Anders Eggert med på Divisionsforeningen Håndbolds rundens hold

Skjern Håndbolds Anders Eggert kom på rundens hold efter kampen mod Ribe-Esbjerg HH. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Håndbold: Der blev plads til Skjern Håndbolds Anders Eggert på Divisionsforeningen Håndbolds rundens hold efter sjette spillerunde. Det var første gang i denne sæson, Anders Eggert kom med. Helt utroligt fandt Nikolaj Læsø fra Aarhus Håndbold vej til holdet for femte gang af seks mulige.

Håndbold: Heller ikke i anden omgang kom Skjern Håndbolds U17 drenge på pointtavlen i 1. division. Det blev til nederlag på 33-26 ude mod Vejle Idrætsefterskole.

I hele 1. halvleg fulgtes de to hold pænt ad. Skjern spillede fornuftigt i angrebet i de første 20 minutter, men formåede på intet tidspunkt at tackle og være klar i defensive.

- Og med manglende skarphed i angrebet de sidste fem-syv minutter fik vi desværre også en række kontrascoringer mod os. Fuldt fortjent Vejleføring ved pausen med 17–14. I pausen talte vi med store bogstaver om, at nu skulle der ligges kræfter i forsvaret samt generelt finde de sidste procenter for at vinde vores dueller. Efter fem minutter af anden halvleg var der kontakt, men herefter stod der Vejle på resten af kampen. Hjemmeholdet ville sejren mest, og de gik med stor vilje ind i samtlige dueller, fortalte Skjerns træner Søren Ostersen.

Jasper Wright blev Skjerns topscorer, og begge målmænd gjorde det fint i en kamp, hvor de overhovedet ingen hjælp fik fra forsvaret!

For Skjern Håndbold scorede Jasper Wright 8, Emil Ostersen 6, Frederik Klostergaard 4, Nicolaj Munch Pedersen 2, Tobias Noah Pedersen 2 (2), Viktor Haubro Lind 2, Oliver Hamann-Boeriths 1 og Tobias Majgaard Pedersen 1 mål.

Fodbold: Det blev langt mere spændende, end det tydede på efter 16 minutter, da topholdet Lem Boldklub tirsdag aften havde besøg af Troldhede GIF i serie 4 pulje 60.

For efter 16 minutter førte Lem 4-0. Nicklas Dragsdal scorede til 1-0 efter ni minutter, så lagde Jacob V. Andersen op til to scoringer af Thomas Urup og Malthe Larsen, inden Jacob V. Andersen scorede til 4-0.

- Så troede vi, kampen var færdig. Vi glemte at spille fodbold. Alle ville op for at score. Det betød, Troldhede fik overtaget på midtbanen, og så kom deres bedre fysik i spil, fortalte Lems træner Lars Schmidt.

Kort efter reducerede Simon Jørgensen til 4-1, og Thomas Nymann reducerede til 4-2 på hovedstød. Der var der spillet 24 minutter.

Efter pausen reducerede Minescu Petronel hurtigt til 4-3.

- Troldhede var klart bedst i den periode. Heldigvis kunne Malthe Larsen så score til 5-3 på et kæmpe drop omkring 20 minutter før tid, fortalte Lars Schmidt.

Troldhede kæmpede videre, og kort før tid blev det 5-4 ved Ulrik Nørremark.

- Troldhede havde andre muligheder, så jeg var godt nok lettet, da der blev fløjtet af, sagde Lars Schmidt.

I Troldhedes lejr ærgrede man sig.

- Selv om vi var bagud 4-0, kunne vi godt have fået point. Og jeg synes egentlig, vi havde fortjent det, for vi kæmpede flot, og spillet var også ganske godt. Der var chancer, så det var lidt ærgerligt, vi ikke fik i det mindste uafgjort, sagde Troldhedes Thomas Nymann.

Fodbold: Ølstrup G&U tog et vigtigt skridt væk fra bunden ved tirsdag at vinde 3-2 ude over Rindum SU i serie 4 pulje 60.

Allerede i første minut scorede Per Bak efter indlæg fra Sebastian Green. Glæden varede kort. I løbet af kort tid havde Rindum bragt sig foran 2-1 på mål af Alex Kolby og Casper Laas. Efter kun 13 minutters spil blev det 2-2 ved Per Bak efter en fejl i Rindums defensiv.

- Vi spillede en god kamp, og igen var det meget jævnbyrdigt mod Ølstrup. Desværre vandt de igen på et heldigt mål i overtiden i en kamp, hvor det kunne være gået til begge sider. Vi havde også vore chancer, fortalte Rindums træner Claus Højhus.

Målet til 3-2 blev Emil Vestergaard noteret for. Han tacklede og knoklede sig frem til en meget tilfældig scoring.

- De tre point kan blive meget vigtige for os. Jeg er glad for den sejr, der var heldig, når man ser på den måde, vi fik sejrsmålet på, fortalte Ølstrups træner Jonas Kjeldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Man ser hensigten og græmmes: Vil regeringen langsomt kvæle private institutioner?

Læserbrev: Devisen for børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Teil er åbenbart og ikke overraskende: Styrk det offentlige – svæk det private initiativ. Man kan ikke udlede andet af en ny aftale om minimumsnormeringer i daginstitutioner, som markant forskelsbehandler kommunale og private daginstitutioner: De kommunale institutioner får 500 millioner kroner ekstra øremærket til flere ansatte. De private institutioner får 0 kroner! Lovgivningen i Danmark sikrer ellers, at aktive forældre kan drive institutioner i deres lokalområde eller drive institutioner med en særlig profil. Altså et brud på kommunernes monopol og en mulighed for at vælge. Men med den nye forskelsbehandling bliver der gnavet godt og grundigt i grundlaget for frit-valgs-ordningen. Det er regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet, som netop har aftalt, at normeringerne i daginstitutioner skal forbedres med de 500 millioner kroner, som er sat af til formålet på Finansloven for 2020. Kommunerne skal sikre, at penge vitterligt går til opnormeringer – men ikke én krone af dem til private daginstitutioner. Pengene må heller ikke indgå i det beregningsgrundlag, som de private daginstitutioner får tilskud efter. Det er ikke til at tage fejl af hensigten: Det skal være svært – måske umuligt at drive institutioner på private initiativer. Man får uvægerligt fornemmelsen, at folket er godt nok, så længe det ikke udviser initiativ. Private initiativer kan jo udfordre tanken om, at stat og kommune ved bedst. Altså bedre end forældre, der vælger det tilbud, der passer til familiens ønsker og behov. Private initiativer udfordrer den tanke, at børn er statens ejendom – eller i det mindste statens ansvar. ”Der skal være flere pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere, så børnene får den opmærksomhed, de har fortjent,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i ministeriets præsentation af aftalen om bedre normeringer. Og Radikale Venstres børneordfører Anne Sophie Callesen holder sig heller ikke tilbage: “Alle børn skal have en god start på livet. Nu retter vi endelig op på års besparelser på vores børn, når vi begynder et massivt løft af daginstitutionerne, som skal kunne mærkes alle steder.” siger Anne Sophie Callesen, børneordfører for Radikale Venstre. Der er vel at mærke kun tale om, at børn i kommunale institutioner har fortjent bedre normering. Ikke alle børn. Man ser hensigten – og græmmes.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ørskov: Jeg ville gerne have vidst, at min mor havde fået tilbudt jobbet

Ringkøbing-Skjern

Kommunalforsker: Der kan være tale om inhabilitet i Ørskov-sag

Annonce