Annonce
Erhverv

Ambitiøse surfer-drenge løb med 25.000 kroner og æren ved benhård iværksætter-dyst

Glade vindere: Fra venstre iværksætterkonsulent Michelle Lykke, Stina Bjerge Jørgensen, KvindeRo, der blev nummer tre, Antonio Vlaisavljevic, Ringkøbing E-Sport, der blev nummer to og Jakob Lassen og Robert Rohwedder, Blue Spirit, der blev nummer 1. Foto: Poul Osmundsen
Seks kreative iværksætter-virksomheder deltog i Iværksætterdysten 2021, hvor de skulle sælge deres forretningskoncepter foran publikum og et panel af lokale erhvervsfolk. Det blev et tæt opløb.

RINGKØBING-SKJERN: Det er muligt, at vores kommune ikke ligger i top, når det gælder statistikken over antal iværksættere. Men at vi alligevel har masser af kreative mennesker med gode forretningsideer iblandt os, blev bevist torsdag aften på Generator.

Spillestedet dannede nemlig rammen om Iværksætterdysten 2021 - en konkurrence for iværksættere, der ønsker at udvikle og etablere virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune; konkurrencen holdes af Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd med opbakning fra kommunen.

Dommerpanelet bestående af Ann Michelle Dalgaard, Søren Lydig Kristensen, Morten Brændgaard og Morten Kjær, blev stillet på en hård opgave, da de skulle vælge mellem de seks iværksættere, der var udvalgt til at "sælge" deres forretningsideer.

Annonce

I sidste ende blev det dog "surfer-drengene", Jakob Lassen og Robert Rohwedder , og deres virksomhed Blue Spirit, der løb med æren, prisen på 25.000 kroner og ni måneders forretningsudviklings-forløb.

Dommerpanelet faldt pladask for deres forretningskoncept, der går ud på at gøre surfing tilgængeligt for alle - også handicappede.

Seks iværksættere

Først på scenen var Maria Bendiks, der har startet virksomheden Stendix Furniture i Videbæk. Virksomheden producerer møbler efter kundens ønsker til mål og med frit valg mellem 21 farver linoleum.

Næste kandidat var D'Lux Holidays, der er startet af Marie Lyng Thomsen og Jacob Falsig, som bor i No.

- Service til sommerhusgæster er ofte en mangelvare. D'Lux sørger for, at alt står klar ved ankomst, så gæsterne ikke behøver tænke på det, sagde Marie Lyng Thomsen.

Så fulgte i raskt tempo Blue Spirit fulgt af KvindeRo ved Stina Bjerge Jørgensen, Velling, der på forskellig vis støtter nybagte mødre via fællesskab, yoga, baby- og barselssnak, så deres oplevelser med den lille nye bliver en succesoplevelse for dem.

De seks iværksætter-virksomheder gjorde en stor indsats for at sælge netop deres ide. Yderst til venstre Michelle Lykke, der er iværksætterkonsulent, Marie Lyng Thomsen og Jacob Falsig fra D'Lux, Stina Bjerge Jørgensen, KvindeRo, Maria Bendiks, Stendix Furniture, Antonio Vlaisavljevic fra Ringøbing E-sport, Jakob Lassen og Robert Rohwedder fra Blue Spirit og Anne og Alf Rask, Hønseriet Lystbæk. Foto: Poul Osmundsen.

Hønseriet Lystbæk, startet af Anne og Alf Rask, der vil levere æg og høns på den gammeldags facon, og produceret på sunde racehøns, var næste på scenen.

Antonio Vlaisavljevic fra Ringøbing E-sport, der tilbyder professionelle forhold for e-sport udøvere på alle niveauer, og som har ambitioner om også at begå sig internationalt, rundede af.

Annonce

Hård konkurrence

De mange gode ideer gav dommerpanelet noget at tygge på, men i sidste ende faldt valget altså på Blue Spirit, der har arbejdet hårdt hen over året med konceptet - en surfskole og surfoplevelser for alle.

Vi satser stort i 2022. Vi regner med at have 3000-4000 deltagere i vores surfskoler næste år.

Jakob Lassen, medejer, Blue Spirit.

- Vort budskab er, at alle kan surfe. Også en handicappet, der er lam fra halsen og ned, kan få en god oplevelse derude i brændingen og bølgerne, sagde Jakob Lassen.

Ambitionerne er store; Blue Spirit har udbygget kontakterne i Tyskland - hvor Robert Rohwedder kommer fra - og arbejder på at få endnu flere tyskere herop

- Vi satser stort i 2022. Vi regner med at have 3000-4000 deltagere i vores surfskoler næste år, sagde Jakob Lassen.

Stina Bjerge Jørgensen i gang med at sælge sit forretningskoncent til det strenge dommerpanel bestående af fra venstre Morten Kjær, Morten Brændgaard, Ann Michelle Dalgaard, og Søren Lydig Kristensen, Morten Brændgaard og Morten Kjær. Foto: Poul Osmundsen

De resultater og ambitioner kunne panelet lide:
- Vi synes, I har gjort det helt fantastisk, og vi tror på, I har en stor fremtid, sagde iværksætterkonsulent Michelle Lykke.

På andenpladsen kom Ringkøbing E-Sport og på tredjepladsen KvindeRo.
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Fra taktisk kegle til muligt comeback: Rutineret stregspiller er med i Skjerns trup på torsdag

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Videbæk

Civile betjente trak pistolerne mod geværbevæbnet mand: - Han troede, de var nogle banditter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Gintberg og Agger på charmeoffensiv hos erhvervslivet: Derfor skal de smide penge i grøn folkefest

Ringkøbing-Skjern

Nu skal besøgende og medarbejdere bære mundbind på ældrecentre og sociale bosteder

Hvide Sande

Gitte og Esther tager sig godt af børnene i Kloster: Vi vil skabe den bedste barndom og opvækst

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Hvide Sande

Trafikstyrelsen giver dispensation: Vesterhav Syd og Nord må bruge radarstyret lys på de kystnære møller

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Videbæk

Byrådstrio fra Videbæk og konservativ strittede imod at skære i tilskud til Videbæk Idræts- og Fritidscenter

Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Ringkøbing-Skjern

Kun for børn: I Ringkøbing afsættes der ekstra tid, når de mindste skal have et coronastik

Annonce