Annonce
Erhverv

Ambitiøs træspecialist skifter navn og strategi

Da BF12 blev bedt om tilbud på lakering af elementer til en ny skole, blev det til et partnerskab i stedet for det traditionelle kunde-leverandør-forhold. Det betød, at BF12 blandt andet kunne hjælpe med at bygge legehuse. Foto: BF12
Bording Fronts bliver til BF12 og vender ryggen til rollen som den klassiske underleverandør. I fremtiden handler det om værdiskabende partnerskaber med kunder i køkken- og møbelindustrien samt ikke mindst inden for byggeriet, som er et forretningsområde i vækst.

BORDING: Det handler om meget mere end et nyt logo, når Bording Fronts, som blandt andet er underleverandør til TCM Group (Tvis Køkkener), nu skifter navn til BF12.

Investeringer i produktionen og en vellykket satsning på løsninger til byggeriet har i løbet af tre år øget medarbejderstaben fra 25 til 45 og vendt en trængt økonomi til millionoverskud. Senest 2,8 mio. kroner før skat i 2018.

Nu er direktør Jørgen Kristensen klar til at tage det næste skridt med navneskiftet som den synlige markering. Bording Fronts – eller BF12 – vil ikke længere betragtes som en underleverandør i klassisk forstand.

Virksomheden vil i endnu højere grad bringe fire årtiers produktionserfaring i spil og være kundens produktionspartner hele vejen fra tegnebræt til levering. Uanset om det er låger til et køkken, komponenter til en reol, eller paneler til et byggeprojekt.

- Vores styrke er ikke standardiseret volumenproduktion. Vi er bedst til kundetilpassede løsninger af den slags, som du ikke bare kører ud og køber i ’pindhallen’. Vi har investeret markant i vores maskinpark, så vi kan udføre alt fra pladeopskæring og savning til færdig overfladebehandling. Det har vi gjort ud fra en strategi om, at kunden ikke skal tre forskellige steder hen for at få løst sin opgave, siger Jørgen Kristensen, som undervejs i processen har sagt farvel til over 40 kunder, fordi opgaverne ikke passede ind i BF12’s nye strategi.

Annonce

BF12

BF12 er etableret i 1974 og fremstiller træbaserede komponenter til møbel-, køkken- og byggeindustrien.

Virksomheden har adresse på Fabriksvej i Bording og beskæftiger 45 medarbejdere, der udfører alt fra pladeopskæring og savning til overfladebehandling.

BF12 er ejet af direktør og hovedaktionær Jørgen Kristensen, bestyrelsesformand Jørgen Mølholm og salgschef Per Briks.

Læs mere på www.bf12.dk

Fra lak til legehuse

Som eksempel på værdien af et partnerskab fremhæver Jørgen Kristensen byggeriet af den 15.000 kvadratmeter store Lindbjergskolen i Hammerum-Gjellerup ved Herning.

Han blev ringet op af tømrermester Bjarne Goddiksen fra Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen A/S i Herning, der havde brug for at få lakeret nogle plader til inventaret på den nye skole, der stod færdig ved indgangen til det nye år og blev indviet af statsminister Mette Frederiksen.

Som dialogen udviklede sig, fik Bjarne Goddiksen øjnene op for, at han med fordel kunne samle en hel stribe af opgaver hos BF12.

Og det endte med, at BF12 kom til at producere samtlige trækomponenter til 16 indendørs legehuse samt akustikpaneler til et af Lindbjergskolens store fællesrum.

Flere ressourcer til udvikling

Fornyelsen af BF12-fabrikken blev så småt igangsat i 2013, og de seneste investeringer omfatter blandt andet en ny listeafdeling og en markant udvidelse af lakafdelingen. Højt på ønskesedlen over kommende investeringer står et nyt og større anlæg til pladeopskæring.

Et andet område, som Jørgen Kristensen har fokus på, er digitalisering. BF12 har blandt andet investeret i et nyt ERP-system, hvilket har optimeret fabrikkens drift, produktion og logistik betydeligt.

- Det gør os mere effektive, og medarbejderne har et langt bedre overblik over, hvad de skal lave. Vi forventer, at digitaliseringen kommer til at frigive endnu flere ressourcer, som vi kan bruge til at udvikle os sammen med kunderne. Vi er klar til at tage et hop mere, og vil gerne i gang med mere eksport, siger Jørgen Kristensen.

BF12 henter i dag cirka 15 procent af sin omsætning fra eksport fordelt mellem det svenske og det norske marked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce