Videbæk

Agilia udvider med 2600 kvm

Mens byggeriet er i gang, vil der være spærret af på Agilias område, hvilket vil betyde udfordringer for medarbejderne. Foto: Agilia
Flere medarbejdere og nye produkter kræver mere plads hos foderproducenten Agilia.

VIDEBÆK: Agilia, der tidligere hed Agro Korn, har i løbet af det seneste år ansat flere medarbejdere, udviklet nye produkter og har i øvrigt en fyldt ordrebog. Det betyder, at der mangler plads til både produktion, lager og til de administrative medarbejdere.

Derfor skal der nu bygges 2600 nye kvadratmeter i Videbæk. Det nye byggeri skal indeholde moderne faciliteter og forbedrede vilkår for de omkring 40 medarbejdere hos Agilia, der udvikler og producerer proteiner til fremtidens landmænd.

Udvidelse er fremtidssikring

- Som det er nu, har vi lejede lagerfaciliteter omkring 20 km væk som supplement til vores egne. Vi har laboratorium i en midlertidig pavillon, værkstedet er i en container, og mødelokalet er for længst inddraget til kontorer. Vi har lejet en del lagerplads inklusiv et stort telt. Det er ikke hensigtsmæssigt. Derfor skal vi nu bygge nyt, fortæller Rita Koch Petersen, der er Site and Quality Manager for Agilia i Videbæk

Det nye lager kommer til at indeholde en moderne reol-løsning til produkterne, som kan automatisere en række processer.

- Men det handler ikke om at spare på vores medarbejdere. Vi oplever stor efterspørgsel på vores produkter, så automatisering skal gøre os i stand til at fortsat at følge med kundernes behov, fortæller Rita Koch Petersen.

Bliver i Videbæk

Tilbygningen sikrer desuden, at medarbejderne får bedre sikkerhed og i det hele taget bedre forhold. Heriblandt en ny kantine og bedre omklædningsforhold.

- At vi bygger nyt har givet os alle sammen en sikkerhed og tro på, at vi bliver her i Videbæk. Vi glæder os til det nye, og at vi får løftet vores faciliteter betragteligt, siger driftsleder Thomas Nørsøller.

Byggeriet, der koster 25 millioner kroner, skal stå færdigt 1. september i år. En stor del af det nuværende område bliver spærret af og omdannet til byggeplads, som Agilias medarbejdere ikke kan komme på. For at sikre at medarbejderne er orienteret om byggeriet og dets udfordringer bliver de informeret på ugentlige orienteringsmøder.

Agilia har i øvrigt sikret, at der i fremtiden er plads til at udbygge virksomheden yderligere, hvis der er behov for det.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce