Annonce
Videbæk

Agilia udvider med 2600 kvm

Mens byggeriet er i gang, vil der være spærret af på Agilias område, hvilket vil betyde udfordringer for medarbejderne. Foto: Agilia
Flere medarbejdere og nye produkter kræver mere plads hos foderproducenten Agilia.

VIDEBÆK: Agilia, der tidligere hed Agro Korn, har i løbet af det seneste år ansat flere medarbejdere, udviklet nye produkter og har i øvrigt en fyldt ordrebog. Det betyder, at der mangler plads til både produktion, lager og til de administrative medarbejdere.

Derfor skal der nu bygges 2600 nye kvadratmeter i Videbæk. Det nye byggeri skal indeholde moderne faciliteter og forbedrede vilkår for de omkring 40 medarbejdere hos Agilia, der udvikler og producerer proteiner til fremtidens landmænd.

Annonce

Udvidelse er fremtidssikring

- Som det er nu, har vi lejede lagerfaciliteter omkring 20 km væk som supplement til vores egne. Vi har laboratorium i en midlertidig pavillon, værkstedet er i en container, og mødelokalet er for længst inddraget til kontorer. Vi har lejet en del lagerplads inklusiv et stort telt. Det er ikke hensigtsmæssigt. Derfor skal vi nu bygge nyt, fortæller Rita Koch Petersen, der er Site and Quality Manager for Agilia i Videbæk

Det nye lager kommer til at indeholde en moderne reol-løsning til produkterne, som kan automatisere en række processer.

- Men det handler ikke om at spare på vores medarbejdere. Vi oplever stor efterspørgsel på vores produkter, så automatisering skal gøre os i stand til at fortsat at følge med kundernes behov, fortæller Rita Koch Petersen.

Bliver i Videbæk

Tilbygningen sikrer desuden, at medarbejderne får bedre sikkerhed og i det hele taget bedre forhold. Heriblandt en ny kantine og bedre omklædningsforhold.

- At vi bygger nyt har givet os alle sammen en sikkerhed og tro på, at vi bliver her i Videbæk. Vi glæder os til det nye, og at vi får løftet vores faciliteter betragteligt, siger driftsleder Thomas Nørsøller.

Byggeriet, der koster 25 millioner kroner, skal stå færdigt 1. september i år. En stor del af det nuværende område bliver spærret af og omdannet til byggeplads, som Agilias medarbejdere ikke kan komme på. For at sikre at medarbejderne er orienteret om byggeriet og dets udfordringer bliver de informeret på ugentlige orienteringsmøder.

Agilia har i øvrigt sikret, at der i fremtiden er plads til at udbygge virksomheden yderligere, hvis der er behov for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce