Annonce
Vestjylland

70 vinter-badere tog det kolde gys

<p>Det er et godt kneb at holder hænderne over vandet. Så kan man holde til at blive længere ude i bølgerne uden at komme til at fryse. Det har Søren Gudiksen taget til sig.</p>

Rift om at komme i bølgerne i Handbjerg, hvor vinterbadeklubben Handbjerg Marina blev indviet med maner.

Som sild i en tønde - må være det passende udtryk for forsamlingen, der lørdag formiddag var presset sammen i restaurantbygningen ved Handbjerg Marina som optakt til den officielle indvielse af vinterbadeklubben. Formanden Anders Langskov indledte med at give sin personlige oplevelse af, hvordan det var at starte som vinterbader for snart et års tid siden.

Annonce
Det er betryggende at have mor lige i nærheden, når man springer ud som helt ung vinterbader. Fotos: Johan Gadegaard.

»Det krampede i lægmusklerne, og jeg hyperventilerede, men det var også i januar og koldt. Det er det ikke i dag,« forsikrede han.

Formanden for vinterbadeklubben Anders Langskov klipper den røde snor som tegn på, at klubben nu er officielt indviet.

Det kunne vinterbaderne snart forsikre sig om. Da Anders Langskov havde klippet den røde snor, myldrede 70 vinterbadere ud i det 13 grader kolde vand.

»Det var helt overvældende med tilstrømningen, og 40 havde allerede meldt sig ind i klubben i løbet af dagen,« fortæller Anders Langskov.

Vinterbaderne råder over deres egen badebro og fire hytter til omklædning og sauna, som Handbjerg Marina har fået bygget. Projektleder har været Arne Vandborg, der anslår at 10-12 mand har brugt omkring 800 timer på projektet i løbet af de seneste to måneder.

»Det har været hyggeligt og givet os et godt sammenhold,« fortæller han. Så han er parat til nye projekter på marinaen med at få etableret legeplads til børn, en grillhytte og sheltere, så havkajakroerne kan overnatte på marinaen. Arne Vandborg er også sprunget ud som vinterbader.

»Det giver en dejlig fornemmelse i kroppen, og man fryser ikke. Anden gang man går i vandet virker det slet ikke koldt,« smiler han.

Familien Vandborg har købt en kajplads og anskaffede sidste år en 22 fods sejlbåd med det rammende navn »Retro«. Det er forløbigt blevet til sejladser i Limfjorden.

»Her er der jo rigtig mange muligheder,« konstaterer Arne Vandborg.

Medlemmerne i vinterbadeklubben køber en nøgle, så de selv kan låse sig ind til omklædning og sauna.

Tre gange om ugen er der fælles badning, og onsdag er der chance for at se bare bryster og baller. Her er der dømt nøgenbadning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce