Annonce
Erhverv

55-årig sønderjyde bliver ny havnedirektør: Jeg har savnet miljøet på havnen, hvor man siger tingene ligeud

Poul Erik Jessen ser frem til at begynde i jobbet som havnedirektør i Hvide Sande. Foto: Mikkel Jezequel
Poul Erik Jessen er ansat som ny direktør for Hvide Sande Havn til august. Han har en fortid som teknisk chef for Aarhus Havn.

Hvide Sande: Han kalder det lidt af et drømmejob.

Når 55-årige Poul Erik Jessen til august sætter sig i chefstolen i Blåtårn på havnen i Hvide Sande, så vender han tilbage til et hjørne af erhvervslivet, som han kender rigtig godt - og har savnet.

Gennem godt 10 år var Jessen teknisk chef på Aarhus Havn, hvor han var medansvarlig for den overordnede ledelse og udvikling af havnen og for ikke mindre end 85 af havnens 100 medarbejdere.

Annonce

I 2017 forlod han jobbet for at prøve noget nyt. Først som teknisk direktør i Energi Fyn og siden som selvstændig konsulent med bygherrerådgivning og strategisk rådgivning som speciale. Men da stillingen som havnedirektør i Hvide Sande blev slået op, var han ikke i tvivl om, at det var noget for ham.

- Havnemiljøet er noget særligt, og det er et sted, hvor man siger tingene ligeud. Det kan jeg rigtig godt lide, siger Poul Erik Jessen.

Godt 20 ansøgere

Han er valgt blandt godt 20 ansøgere og skal fremover stå for videreudviklingen af Hvide Sande Havn, som ifølge bestyrelsesformand Iver Enevoldsen aldrig har haft røde tal på bundlinjen.

Den gode udvikling satser Poul Erik Jessen på at kunne fastholde, ligesom han ser frem til at udvikle nye forretningsområder, når andre har det svært.

- Det er ingen hemmelighed at fiskeriet er udfordret. Derfor gælder det om, havnen også er med til at hjælpe fiskeriet igennem situationen, og så er det vigtigt, at havnen også har andre ben at stå på. Det handler hele tiden om at tilpasse sig markedet og kundernes behov. Fremadrettet skal Hvide Sande Havn fortsat have fokus på sine fire forretningsområder: Fiskeri, off-shore, turisme og transport. Fra min tid på Aarhus Havn har jeg erfaring med at optimere i alle led, siger Poul Erik Jessen og fortsætter:

- Havnen har en stærk tilknytning til lokalsamfundet og udviklingen skal ske i tæt samarbejde. Her er Hvide Sande Service Group et fantastisk set-up.

Poul Erik Jessen er oprindeligt uddannet elektriker og maskinmester, men har siden suppleret med en masse uddannelse. Han har blandt andet en mastergrad i strategi og har senest taget kurser i viden- og innovationsledelse og har taget en bestyrelsesuddannelse på CBS.


Han har de rette kvalifikationer. Han kender til havnedrift og har erfaring med at drive et havneanlæg. Det blev ham, fordi han har de kvalifikationer, vi efterlyste.

Iver Enevoldsen, formand for Hvide Sande Havn


Jessen kalder sin egen ledesesstil synlig og jordnær, og han kan godt lide at uddelegere.

Annonce

Frikendt i landsretten

En af karrierens største udfordringer mødte Poul Erik Jessen i sin tid på Aarhus Havn, hvor han sammen med havnedirektøren blev meldt til politiet af tre medarbejdere for at have læst sms’er på en medarbejders arbejdstelefon, der var indleveret til ombytning.

Havneledelsen havde mistanke om mobning blandt medarbejderne, og det fik de to chefer til at gennemgå telefonen. I byretten blev Jessen og havnedirektøren dømt for at bryde brevhemmeligheden, men fritaget for straf, fordi de havde fået grønt lys af kommunens jurister til at kigge i sms-beskederne på medarbejderens telefon.

Jessen og direktøren blev senere frikendt i landsretten med den begrundelse, at de tre medarbejdere, der havde politianmeldt sagen - forud for politianmeldelsen - havde indgået en aftrædelsesordning. Derfor mente landsretten, at de dermed havde afskrevet sig retten til at slæbe ledelsen i retten.

Den gamle sag blev diskuteret til jobsamtalen i Hvide Sande. Men den har ifølge bestyrelsesformand Iver Enevoldsen ingen betydning for ansættelsen.

- Vi har været bekendt med anmeldelsen og konstateret, at det ikke er en sag mere, så derfor har vi ikke haft fokus på den, siger han.

Iver Enevoldsen siger om valget af Poul Erik Jessen som ny havnedirektør:

- Han har de rette kvalifikationer. Han kender til havnedrift og har erfaring med at drive et havneanlæg. Det blev ham, fordi han har de kvalifikationer, vi efterlyste, siger han.

Annonce

Parløb i august

Poul Erik Jessen er oprindeligt sønderjyde, men bor sammen med sin kone i Middelfart. Når han tiltræder jobbet i Hvide Sande, vil han en del af tiden rykke ind i sin nye bolig i byen.

I fritiden nyder han at sejle i sin motorbåd, rejser, at være sammen med familie og venner og gåture i naturen.

Poul Erik Jessen afløser den hidtidige havnedirektør Steen Davidsen, som går på pension. De to får mulighed for at køre parløb i august måned, så den nye direktør kan blive sat godt ind i opgaverne.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Claus Juul Jørgensen fylder 60 år og har arbejdet hos Lange i 50 af dem: Som 17-årig købte jeg havemøbler for én million

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Hav styr på støjen, så får I lov: Dambrug får silo-tilladelse, hvis naboklage imødekommes

Debat

Lørdagsklummen: Er Raunonia død? Havde jeg været investor på det, ville jeg have skyndt mig væk

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Skjern For abonnenter

Stjal korkpropper, fugle og en sort sok: Kikset indbrud i jagthus giver betinget fængsel og narkobehandling

Ringkøbing-Skjern

Erhvervsnavne: Fem nye selskaber stiftet

Ringkøbing

Naboerne ikke begejstrede, men udvalgsflertal siger ja til fodboldgolfbane trods risiko for støvgener

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Tarm

Se før og efter-billederne: Så meget er Tarm Kirke blevet forvandlet for seks millioner kroner

Skjern For abonnenter

Fire unge skarpskytter før DM: Vi har lidt nerver på!

Tarm

Landejendom med skøn udsigt solgt i budrunde: Prisen er en hemmelighed - indtil videre

Annonce