Annonce
Ringkøbing

55-årig frifundet for vidnetrusler - spillede bare guitar og sang

En 55-årig mand fra Lem blev frifundet for alle anklager den 1. juni ved retten i Herning. Arkivfoto

En 55-årig mand blev frifundet ved retten i Herning, efter han havde siddet varetægtsfængslet i fire uger. Den 55-årige søger nu om erstatning.

Annonce

Lem: En 55-årig mand fra Lem var anklaget for vidnetrusler, men det holdt slet ikke, da sagen kom for retten i Herning den 1. juni. Retten kom nemlig frem til, at manden var uskyldig i anklagen om vidnetrusler. Det fortæller forsvarsadvokat Jan Schneider.

- Efter bevisførelsen var overstået, var det klart, at der ikke var foretaget noget strafbart. Retten nåede ret hurtigt frem til konklusionen, siger Jan Schneider.

Han var den 55-åriges forsvarsadvokat, og han undrer sig meget over sagens forløb. Den 55-årige blev varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør den 4. maj. Den 55-årige mand havde stået på vejen ved sin genbos hus i Lem og sunget og spillet guitar sent om aftenen. Genboen havde tidligere afgivet forklaring mod den 55-årige i et andet tilfælde, og ved grundlovsforhøret mente man derfor, at der var tale om vidnetrusler.

Den 1. juni kom retten frem til, at der ikke var tale om trusler, og der var ikke bevis for en strafbar handling.

- Jeg er helt uforstående over for varetægtsfængslingen. Han var glad for at være frifundet, men han var også meget træt efter at have været varetægtsfængslet. Nu søger han om erstatning, og jeg forventer en afgørelse på det i løbet af en måneds tid, siger Jan Schneider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Skjern

Gudstjenestet flyttet fra kirke til hal

Annonce