Annonce
Ringkøbing

44-årig ringkøbingenser skal lede Fjordlivet - institutionen, der erstatter Schuberts Minde

Det tidligere behandlingshjem Schuberts Minde er nu ved at blive omdannet til Fjordhusene, og den første af fire afdelinger er nu etableret. Foto Jørgen Kirk.
Marianne Pilgaard forlader job som afdelingsleder for Mosaikken i Herning for at lede afdeling under Fjordhusene i hjembyen. Det er den institution, der træder i stedet for det lukkede behandlingshjem på Vellingvej.

RINGKØBING: Den første leder af en institution under Fjordhusene - den organisation, der har erstattet behandlingshjemmet Schuberts Minde - er nu fundet.

Den 44-årige ringkøbingenser, Marianne Pilgaard, skal lede Fjordlivet, der åbner den 1. juli i år. Marianne Pilgaard kommer fra et job som afdelingsleder i Mosaikken i Herning, der er et døgndækket botilbud med 26 lejligheder, fordelt i 4 særskilte huse.

Målgruppen til Fjordlivet i Ringkøbing er piger mellem 12 og 17 år med socioemotionelle udfordringer. Det kan være piger med psykiske diagnoser, for eksempel angst, depression eller opmærksomhedsforstyrrelser.

Annonce

Plads til otte

Der vil være plads til otte piger, som vil blive indskrevet løbende, og de skal bo i helt nyrenoverede og moderne lokaler i den hvide bygning tæt ved fjorden.

Bygningen bliver istandsat af Klaus Nielsen, der er Fjordhusenes nye pedel.

Klaus Nielsen er også ringkøbingenser; han er uddannet tømrer, og har arbejdet som selvstændig tømrer i mange år.

Annonce

En koncernmodel

Efter lukningen af Schuberts Minde i september sidste år på grund af behandlingshjemmets kritiserede pædagogik opstod der i begyndelsen af 2021 en ny institution i stedet for, der også skal komme med tilbud til børn og unge; den har fået navnet Fjordhusene.


Det er vigtigt for bestyrelsen i Fjordhusene, at tilbuddene bliver af højeste kvalitet, og der arbejdes derfor grundigt med både de fysiske rammer og med at finde de dygtigste ledere og medarbejdere.

Birgit Søndergaard Nielsen og Anders Fløjborg, hhv bestyrelsesformand og forstander for Fjordhusene Ringkøbing.


Bestyrelsen for Fjordhusene har valgt en koncernmodel, hvor en række forskellige tilbud får hver sit navn og hver sin bestyrelse.

Fjordlivet er altså den første institution under Fjordhusene-paraplyen, og den har fået en bestyrelse bestående af Erna Pilgaard, Birgit Søndergaard Nielsen og Claus Kristensen.

- Erna Pilgaard er jurist, og har tidligere arbejdet med børn- og unge-området. Hun er derfor den juridiske kapacitet, der mangler i bestyrelsen, hvor de juridiske spørgsmål er af afgørende betydning, når man skal danne en organisation som Fjordlivet, udtaler Birgit Søndergaard Nielsen, der også er formand for Fjordhusenes bestyrelse, og forstander for Fjordhusene Anders Fløjborg, i en pressemeddelelse.

Annonce

Fire institutioner

- Resten af 2021 og hele 2022 vil der hele tiden være gang i processen med at åbne i alt fire nye institutioner og finde personale til dem. Det er vigtigt for bestyrelsen i Fjordhusene, at tilbuddene bliver af højeste kvalitet, og der arbejdes derfor grundigt med både de fysiske rammer og med at finde de dygtigste ledere og medarbejdere, udtaler de to videre i pressemeddelelsen.


Det er vigtigt for bestyrelsen i Fjordhusene, at tilbuddene bliver af højeste kvalitet.

Birgit Søndergaard Nielsen og Anders Fløjborg, Fjordhusene


Dagbladet har mandag formiddag kontaktet både formand og forstander for at få uddybet tankerne om institutionen, men har ikke kunnet træffe dem.

I et tidligere interview med Dagbladet har Birgit Søndergaard Nielsen dog understreget, at bestyrelsen for Fjordhusene har et stærkt ønske om at skabe en helt ny institution med tilbud, der er så specialiserede, at man kan tiltrække børn og unge fra hele landet.

"Vi vil ikke skab en institution bare for vores egen skyld. Vi vi gerne have en institution, som vil gøre en forskel for de børn og unge, der kommer til at bo der. Et sted, de husker tilbage på som godt og udviklende, hvor de fik støtte til at komme videre i livet".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Skjern Håndbold

Skjern-cheftræner efter kæmpe pokal-skuffelse: Det har været en sæson med røven i vandskorpen

Annonce