Annonce
Kultur

250 til indvielse: Nyt madpakkehus ved Vonå blev tilløbsstykke

Tilstrømningen til madpakkehuset var imponerende. Foto: Jørgen Kirk
Den nye attraktion ved Hee Engbro blev taget godt imod; op mod 250 mennesker fejrede indvielse af madpakkehuset ved Vonå.

HEE/HOLMSLAND: De kom fra øst og vest til lands og fra syd og nord til vands …

De kom på gåben, cykel og i bil. Og de kom i motorbåd, havkajak og to årers inrigger.

- Vi mangler bare, at der er én, der lander en vandflyver på åen, bemærkede Dagbladets fotograf, da han så det leben, der udspillede sig omkring det nye madpakkehus ved Hee Engbro.

Hvis tilstrømningen til indvielsen søndag eftermiddag er et fingerpeg om den fremtidige interesse, skal man vel nærmest booke plads i madpakkehuset.

En af deltagerne prøvede at beregne, hvor mange mennesker, der var mødt op, og nåede frem til, at det var et sted mellem 200 og 250. Dorte og Asger Krogsgaard og deres hjælpere havde da også travlt med at stege pølser og riste brød til de sultne gæster og knappe øl og vand op til de tørstige.

Man kan i alt fald roligt fastslå, at broens bæreevne også blev testet, for der var tæt pakket med mennesker på plankerne ned til Vonåen, hvor både og kajakker lå fortøjet i lag på lag.

Asger Krogsgaard, drivende kraft bag madpakkehuset, glædede sig over, at så mange var mødt op.

Stor tilfredshed

Asger Krogsgaard, der sammen med hustruen Dorte, tog initiativ til madpakkehuset for snart fem år siden, holdt en kort tale, hvori han fortalte om projektets historie.

Nogle af de andre elementer - fugletårn, shelters og sti til Ringkøbing - blev ikke til noget, ikke i denne omgang i alt fald, for pengene var ikke til det.

Men Asger Krogsgaard glædede sig over, at nu stod madpakkehuset der så og tilbød anløbs- og badebro, læ og ly for vind og regn og med toilet, rindende vand og grill.

Han var ikke den eneste, der glædede sig. Alle de mennesker, Dagbladet talte med, var enige: Det er et skønt hus, og det vil blive brugt. Både af sejlere og af folk, der kommer fra landsiden.

Tidligere formand for Sommerlyst, Kasten Haakonsen, var en af de glade. Han spåede, at madpakkehuset bliver en erstatning for det legendariske Sommerlyst, der jo i dag bare er en ruin, hvor susende vindmøller ovenikøbet spolerer idyllen.

- Nu mangler vi bare, at man får lagt noget stenmel på stierne til og fra broen, så de bliver til at køre på for cyklisterne, bemærkede Bent Østergaard, forhenværende formand for byrådets teknik- og miljøudvalg.

Interessen for den nye paradisiske plet i Naturen Rige var der i alt fra dag ét!

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce