Kultur

250 til indvielse: Nyt madpakkehus ved Vonå blev tilløbsstykke

Tilstrømningen til madpakkehuset var imponerende. Foto: Jørgen Kirk
Den nye attraktion ved Hee Engbro blev taget godt imod; op mod 250 mennesker fejrede indvielse af madpakkehuset ved Vonå.

HEE/HOLMSLAND: De kom fra øst og vest til lands og fra syd og nord til vands …

De kom på gåben, cykel og i bil. Og de kom i motorbåd, havkajak og to årers inrigger.

- Vi mangler bare, at der er én, der lander en vandflyver på åen, bemærkede Dagbladets fotograf, da han så det leben, der udspillede sig omkring det nye madpakkehus ved Hee Engbro.

Hvis tilstrømningen til indvielsen søndag eftermiddag er et fingerpeg om den fremtidige interesse, skal man vel nærmest booke plads i madpakkehuset.

En af deltagerne prøvede at beregne, hvor mange mennesker, der var mødt op, og nåede frem til, at det var et sted mellem 200 og 250. Dorte og Asger Krogsgaard og deres hjælpere havde da også travlt med at stege pølser og riste brød til de sultne gæster og knappe øl og vand op til de tørstige.

Man kan i alt fald roligt fastslå, at broens bæreevne også blev testet, for der var tæt pakket med mennesker på plankerne ned til Vonåen, hvor både og kajakker lå fortøjet i lag på lag.

Asger Krogsgaard, drivende kraft bag madpakkehuset, glædede sig over, at så mange var mødt op.

Stor tilfredshed

Asger Krogsgaard, der sammen med hustruen Dorte, tog initiativ til madpakkehuset for snart fem år siden, holdt en kort tale, hvori han fortalte om projektets historie.

Nogle af de andre elementer - fugletårn, shelters og sti til Ringkøbing - blev ikke til noget, ikke i denne omgang i alt fald, for pengene var ikke til det.

Men Asger Krogsgaard glædede sig over, at nu stod madpakkehuset der så og tilbød anløbs- og badebro, læ og ly for vind og regn og med toilet, rindende vand og grill.

Han var ikke den eneste, der glædede sig. Alle de mennesker, Dagbladet talte med, var enige: Det er et skønt hus, og det vil blive brugt. Både af sejlere og af folk, der kommer fra landsiden.

Tidligere formand for Sommerlyst, Kasten Haakonsen, var en af de glade. Han spåede, at madpakkehuset bliver en erstatning for det legendariske Sommerlyst, der jo i dag bare er en ruin, hvor susende vindmøller ovenikøbet spolerer idyllen.

- Nu mangler vi bare, at man får lagt noget stenmel på stierne til og fra broen, så de bliver til at køre på for cyklisterne, bemærkede Bent Østergaard, forhenværende formand for byrådets teknik- og miljøudvalg.

Interessen for den nye paradisiske plet i Naturen Rige var der i alt fra dag ét!

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Tophistorier

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce