Annonce
Kultur

250 til indvielse: Nyt madpakkehus ved Vonå blev tilløbsstykke

Tilstrømningen til madpakkehuset var imponerende. Foto: Jørgen Kirk
Den nye attraktion ved Hee Engbro blev taget godt imod; op mod 250 mennesker fejrede indvielse af madpakkehuset ved Vonå.

HEE/HOLMSLAND: De kom fra øst og vest til lands og fra syd og nord til vands …

De kom på gåben, cykel og i bil. Og de kom i motorbåd, havkajak og to årers inrigger.

- Vi mangler bare, at der er én, der lander en vandflyver på åen, bemærkede Dagbladets fotograf, da han så det leben, der udspillede sig omkring det nye madpakkehus ved Hee Engbro.

Hvis tilstrømningen til indvielsen søndag eftermiddag er et fingerpeg om den fremtidige interesse, skal man vel nærmest booke plads i madpakkehuset.

En af deltagerne prøvede at beregne, hvor mange mennesker, der var mødt op, og nåede frem til, at det var et sted mellem 200 og 250. Dorte og Asger Krogsgaard og deres hjælpere havde da også travlt med at stege pølser og riste brød til de sultne gæster og knappe øl og vand op til de tørstige.

Man kan i alt fald roligt fastslå, at broens bæreevne også blev testet, for der var tæt pakket med mennesker på plankerne ned til Vonåen, hvor både og kajakker lå fortøjet i lag på lag.

Annonce
Asger Krogsgaard, drivende kraft bag madpakkehuset, glædede sig over, at så mange var mødt op.

Stor tilfredshed

Asger Krogsgaard, der sammen med hustruen Dorte, tog initiativ til madpakkehuset for snart fem år siden, holdt en kort tale, hvori han fortalte om projektets historie.

Nogle af de andre elementer - fugletårn, shelters og sti til Ringkøbing - blev ikke til noget, ikke i denne omgang i alt fald, for pengene var ikke til det.

Men Asger Krogsgaard glædede sig over, at nu stod madpakkehuset der så og tilbød anløbs- og badebro, læ og ly for vind og regn og med toilet, rindende vand og grill.

Han var ikke den eneste, der glædede sig. Alle de mennesker, Dagbladet talte med, var enige: Det er et skønt hus, og det vil blive brugt. Både af sejlere og af folk, der kommer fra landsiden.

Tidligere formand for Sommerlyst, Kasten Haakonsen, var en af de glade. Han spåede, at madpakkehuset bliver en erstatning for det legendariske Sommerlyst, der jo i dag bare er en ruin, hvor susende vindmøller ovenikøbet spolerer idyllen.

- Nu mangler vi bare, at man får lagt noget stenmel på stierne til og fra broen, så de bliver til at køre på for cyklisterne, bemærkede Bent Østergaard, forhenværende formand for byrådets teknik- og miljøudvalg.

Interessen for den nye paradisiske plet i Naturen Rige var der i alt fra dag ét!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce