Annonce
Ringkøbing-Skjern

215 millioner kroner er klar til investeringer i i biogas

DBC Invest har ambitioner om at investere i en række biogasanlæg i løbet af de kommende år. I den forbindelse vil selskabet gå efter en ejerandel på 30-49 procent i hvert enkelt biogasanlæg. PR-foto
Sammen vil Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering investere i biogas. De tre parter, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities, har i fællesskab stiftet DBC Invest. Med DBC Invest følger et investeringstilsagn på 215 millioner kroner i danske biogasanlæg.

Ringkøbing: I forrige uge kunne Vestjyllands Andel og Jysk Energi offentliggøre etableringen af det fælles investeringsselskab DBC Equity. Som en direkte forlængelse heraf har de to vestjyske andelsselskaber, i samarbejde med Langfristet Erhvervsfinansiering, nu stiftet datterselskabet DBC Invest. Med DBC Invest har de tre samarbejdspartnere, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities, til formål at investere massivt i kapitalselskaber eller virksomheder, der producerer biogas i tilknytning til landbrugsbedrifter. - Det er vigtigt for os, at kreditten for den grønne omstilling tilfalder dem, der leverer den - nemlig landbruget. Derfor glæder vi os over, at vi med DBC Invest kan tilbyde de danske landmænd og biogasejere en kapitalstærk partner, som udover investering i og videreudvikling af anlæggene vil bidrage med en solid indsigt i landbrugs- og energisektoren, siger Steen Bitsch, administrerende direktør i Vestjyllands Andel, i en pressemeddelelse.

Annonce

Danish Bio Commodities

Danish Bio Commodities varetager salg af de grønne certifikater, som biogasanlæggene får tildelt på baggrund af gasproduktionen.

Danish Bio Commodities ønsker – i tæt samarbejde med biogasproducenterne – at være med til at skabe et transparent-, bæredygtigt og langsigtet marked for handelen med grønne certifikater. Ambitionen er endvidere at udvikle det i forvejen eksisterende køberfelt blandt europæiske virksomheder yderligere og matche disse virksomheder med produktionsprofilen hos de danske biogasproducenter.

Danish Bio Commodities ejes af Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering. /exp

Vil bidrage med vidensdeling

DBC Invest har ambitioner om at investere i en række biogasanlæg i løbet af de kommende år. I den forbindelse vil selskabet gå efter en ejerandel på 30-49 procent i hvert enkelt biogasanlæg. - Ved at investere i en større portefølje af biogasanlæg skabes der muligheder for vidensdeling og optimering på tværs af de anlæg, som er under ejerparaplyen. Dette bl.a. med henblik på at reducere produktionsomkostninger og på sigt skabe andre afsætningsmuligheder for biogassen - eksempelvis gas til transport, forklarer Niels Brøndsted, økonomichef i Jysk Energi.

Tættere partnerskab

Med etableringen af DBC Invest ønsker Danish Bio Commodities blandt andet at få indflydelse på hele biogasanlæggets værdikæde fra indkøb af biomasse til salg af grønne certifikater. Selskabet oplyser, at man snart vil offentliggøre den første investering i et biogasanlæg. - Vi glæder os over, at den første aftale er ved at være i hus, og at vi samtidig er i dialog med så mange biogasejere, som det er tilfældet, siger Rune Ledgaard Sørensen,direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce