Annonce
Erhverv

16-20 står til at miste jobbet: Dovista varsler afskedigelser i Ringkøbing

Virksomheden har varslet, at 16-20 af de 90 medarbejdere hos Dovista på Vesterled skal afskediges. Arkivfoto Poul Osmundsen.
16-20 medarbejdere på Vesterled står til at miste jobbet; det nøjagtige tal kendes dog først efter forhandlinger med medarbejderrepræsentanter.

RINGKØBING: Dovista har i dag varslet opsigelser af 24-30 medarbejdere, heraf 16-20, der har arbejdsplads på Vesterled i Ringkøbing.

Det er dog usikkert, om antallet af endelige opsigelser bliver af denne størrelsesorden; da antallet af fyringer overstiger 10 procent af medarbejderstaben i Ringkøbing, indledes der nu planmæssige forhandlinger mellem Dovista og medarbejderrepræsentanter.

Disse forhandlinger forventes afsluttet i løbet af et par uger, hvorefter det endelige antal afskedigelser vil ligge klart, og de berørte medarbejdere vil kunne informeres.

Om baggrunden for afskedigelserne, siger Finn Jespersen, Vice President i Dovista A/S:

- Vi oplever i øjeblikket en afmatning på flere af vore primære markeder. Det gælder i Danmark, hvor aktiviteterne i storbyerne er bremset ret pludseligt op. Det gælder også på vores store og vigtige marked i England, hvor aktiviteten også er dalende og i øvrigt kraftigt påvirket af den uklare og kaotiske situation omkring Brexit og den tilhørende valutauro.

Annonce

Udviklingsforløb slutter

Opbremsningen i efterspørgsel er dog ikke eneste grund til, at Dovista, der fremstiller facadevinduer og -døre, nu varsler afskedigelser, fastslår Finn Jespersen, der er øverste ansvarlige for gruppens aktiviteter i blandt andet Danmark, England, Irland, Polen og Litauen.

- Vi har over en årrække investeret ganske betydeligt i udvikling af produktplatforme, it-systemer og en organisation, der skal sikre os styrkede konkurrencefordele i 2020 og frem. Derfor har vi også foretaget temmelig mange ansættelser i det seneste par år, blandt andet på vores udviklingsafdeling i Ringkøbing, siger han.

- Disse udviklingsaktiviteter er nu ved at nå deres afsluttende fase, og overgår derfor til almindelig drift i form af produktion og salg i vores virksomhed. Vi føler os derfor rigtig godt rustet til de kommende år, hvor vi skal begynde at høste af disse investeringer, fortsætter Finn Jespersen.

- Det er en beklagelig effekt af afslutningen af udviklingsprojekterne, at vi desværre forventer at måtte tage afsked med en række gode og dygtige medarbejdere - simpelthen fordi mængden af de arbejdsopgaver, de har løst, indskrænkes eller bortfalder.

90 medarbejdere

Dovista Gruppen beskæftiger samlet cirka 4600 medarbejdere, heraf 630 i Danmark. Inden gennemførelsen af de varslede afskedigelser beskæftiger Dovista 90 medarbejdere i Ringkøbing.

- Vi er kede af forventeligt at skulle sige farvel ti gode og værdsatte medarbejdere, men vi tillader os samtidig at være glade for uændret at være solidt forankret i Ringkøbing med både vores test- og udviklingscenter og vores servicefabrik, siger Finn Jespersen.

- Vi forventer, at de aktuelle udfordringer særligt omkring uklarhederne med Brexit aftager med tiden, og vi er godt rustet til at vende stærkt tilbage til vækstsporet, når markedet vender tilbage til et normalt leje i England.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce