Annonce
Erhverv

16-20 står til at miste jobbet: Dovista varsler afskedigelser i Ringkøbing

Virksomheden har varslet, at 16-20 af de 90 medarbejdere hos Dovista på Vesterled skal afskediges. Arkivfoto Poul Osmundsen.
16-20 medarbejdere på Vesterled står til at miste jobbet; det nøjagtige tal kendes dog først efter forhandlinger med medarbejderrepræsentanter.

RINGKØBING: Dovista har i dag varslet opsigelser af 24-30 medarbejdere, heraf 16-20, der har arbejdsplads på Vesterled i Ringkøbing.

Det er dog usikkert, om antallet af endelige opsigelser bliver af denne størrelsesorden; da antallet af fyringer overstiger 10 procent af medarbejderstaben i Ringkøbing, indledes der nu planmæssige forhandlinger mellem Dovista og medarbejderrepræsentanter.

Disse forhandlinger forventes afsluttet i løbet af et par uger, hvorefter det endelige antal afskedigelser vil ligge klart, og de berørte medarbejdere vil kunne informeres.

Om baggrunden for afskedigelserne, siger Finn Jespersen, Vice President i Dovista A/S:

- Vi oplever i øjeblikket en afmatning på flere af vore primære markeder. Det gælder i Danmark, hvor aktiviteterne i storbyerne er bremset ret pludseligt op. Det gælder også på vores store og vigtige marked i England, hvor aktiviteten også er dalende og i øvrigt kraftigt påvirket af den uklare og kaotiske situation omkring Brexit og den tilhørende valutauro.

Annonce

Udviklingsforløb slutter

Opbremsningen i efterspørgsel er dog ikke eneste grund til, at Dovista, der fremstiller facadevinduer og -døre, nu varsler afskedigelser, fastslår Finn Jespersen, der er øverste ansvarlige for gruppens aktiviteter i blandt andet Danmark, England, Irland, Polen og Litauen.

- Vi har over en årrække investeret ganske betydeligt i udvikling af produktplatforme, it-systemer og en organisation, der skal sikre os styrkede konkurrencefordele i 2020 og frem. Derfor har vi også foretaget temmelig mange ansættelser i det seneste par år, blandt andet på vores udviklingsafdeling i Ringkøbing, siger han.

- Disse udviklingsaktiviteter er nu ved at nå deres afsluttende fase, og overgår derfor til almindelig drift i form af produktion og salg i vores virksomhed. Vi føler os derfor rigtig godt rustet til de kommende år, hvor vi skal begynde at høste af disse investeringer, fortsætter Finn Jespersen.

- Det er en beklagelig effekt af afslutningen af udviklingsprojekterne, at vi desværre forventer at måtte tage afsked med en række gode og dygtige medarbejdere - simpelthen fordi mængden af de arbejdsopgaver, de har løst, indskrænkes eller bortfalder.

90 medarbejdere

Dovista Gruppen beskæftiger samlet cirka 4600 medarbejdere, heraf 630 i Danmark. Inden gennemførelsen af de varslede afskedigelser beskæftiger Dovista 90 medarbejdere i Ringkøbing.

- Vi er kede af forventeligt at skulle sige farvel ti gode og værdsatte medarbejdere, men vi tillader os samtidig at være glade for uændret at være solidt forankret i Ringkøbing med både vores test- og udviklingscenter og vores servicefabrik, siger Finn Jespersen.

- Vi forventer, at de aktuelle udfordringer særligt omkring uklarhederne med Brexit aftager med tiden, og vi er godt rustet til at vende stærkt tilbage til vækstsporet, når markedet vender tilbage til et normalt leje i England.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce