Annonce
Erhverv

16-20 står til at miste jobbet: Dovista varsler afskedigelser i Ringkøbing

Virksomheden har varslet, at 16-20 af de 90 medarbejdere hos Dovista på Vesterled skal afskediges. Arkivfoto Poul Osmundsen.
16-20 medarbejdere på Vesterled står til at miste jobbet; det nøjagtige tal kendes dog først efter forhandlinger med medarbejderrepræsentanter.

RINGKØBING: Dovista har i dag varslet opsigelser af 24-30 medarbejdere, heraf 16-20, der har arbejdsplads på Vesterled i Ringkøbing.

Det er dog usikkert, om antallet af endelige opsigelser bliver af denne størrelsesorden; da antallet af fyringer overstiger 10 procent af medarbejderstaben i Ringkøbing, indledes der nu planmæssige forhandlinger mellem Dovista og medarbejderrepræsentanter.

Disse forhandlinger forventes afsluttet i løbet af et par uger, hvorefter det endelige antal afskedigelser vil ligge klart, og de berørte medarbejdere vil kunne informeres.

Om baggrunden for afskedigelserne, siger Finn Jespersen, Vice President i Dovista A/S:

- Vi oplever i øjeblikket en afmatning på flere af vore primære markeder. Det gælder i Danmark, hvor aktiviteterne i storbyerne er bremset ret pludseligt op. Det gælder også på vores store og vigtige marked i England, hvor aktiviteten også er dalende og i øvrigt kraftigt påvirket af den uklare og kaotiske situation omkring Brexit og den tilhørende valutauro.

Udviklingsforløb slutter

Opbremsningen i efterspørgsel er dog ikke eneste grund til, at Dovista, der fremstiller facadevinduer og -døre, nu varsler afskedigelser, fastslår Finn Jespersen, der er øverste ansvarlige for gruppens aktiviteter i blandt andet Danmark, England, Irland, Polen og Litauen.

- Vi har over en årrække investeret ganske betydeligt i udvikling af produktplatforme, it-systemer og en organisation, der skal sikre os styrkede konkurrencefordele i 2020 og frem. Derfor har vi også foretaget temmelig mange ansættelser i det seneste par år, blandt andet på vores udviklingsafdeling i Ringkøbing, siger han.

- Disse udviklingsaktiviteter er nu ved at nå deres afsluttende fase, og overgår derfor til almindelig drift i form af produktion og salg i vores virksomhed. Vi føler os derfor rigtig godt rustet til de kommende år, hvor vi skal begynde at høste af disse investeringer, fortsætter Finn Jespersen.

- Det er en beklagelig effekt af afslutningen af udviklingsprojekterne, at vi desværre forventer at måtte tage afsked med en række gode og dygtige medarbejdere - simpelthen fordi mængden af de arbejdsopgaver, de har løst, indskrænkes eller bortfalder.

90 medarbejdere

Dovista Gruppen beskæftiger samlet cirka 4600 medarbejdere, heraf 630 i Danmark. Inden gennemførelsen af de varslede afskedigelser beskæftiger Dovista 90 medarbejdere i Ringkøbing.

- Vi er kede af forventeligt at skulle sige farvel ti gode og værdsatte medarbejdere, men vi tillader os samtidig at være glade for uændret at være solidt forankret i Ringkøbing med både vores test- og udviklingscenter og vores servicefabrik, siger Finn Jespersen.

- Vi forventer, at de aktuelle udfordringer særligt omkring uklarhederne med Brexit aftager med tiden, og vi er godt rustet til at vende stærkt tilbage til vækstsporet, når markedet vender tilbage til et normalt leje i England.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce