Annonce
Erhverv

16-20 står til at miste jobbet: Dovista varsler afskedigelser i Ringkøbing

Virksomheden har varslet, at 16-20 af de 90 medarbejdere hos Dovista på Vesterled skal afskediges. Arkivfoto Poul Osmundsen.
16-20 medarbejdere på Vesterled står til at miste jobbet; det nøjagtige tal kendes dog først efter forhandlinger med medarbejderrepræsentanter.
Annonce

RINGKØBING: Dovista har i dag varslet opsigelser af 24-30 medarbejdere, heraf 16-20, der har arbejdsplads på Vesterled i Ringkøbing.

Det er dog usikkert, om antallet af endelige opsigelser bliver af denne størrelsesorden; da antallet af fyringer overstiger 10 procent af medarbejderstaben i Ringkøbing, indledes der nu planmæssige forhandlinger mellem Dovista og medarbejderrepræsentanter.

Disse forhandlinger forventes afsluttet i løbet af et par uger, hvorefter det endelige antal afskedigelser vil ligge klart, og de berørte medarbejdere vil kunne informeres.

Om baggrunden for afskedigelserne, siger Finn Jespersen, Vice President i Dovista A/S:

- Vi oplever i øjeblikket en afmatning på flere af vore primære markeder. Det gælder i Danmark, hvor aktiviteterne i storbyerne er bremset ret pludseligt op. Det gælder også på vores store og vigtige marked i England, hvor aktiviteten også er dalende og i øvrigt kraftigt påvirket af den uklare og kaotiske situation omkring Brexit og den tilhørende valutauro.

Annonce

Udviklingsforløb slutter

Opbremsningen i efterspørgsel er dog ikke eneste grund til, at Dovista, der fremstiller facadevinduer og -døre, nu varsler afskedigelser, fastslår Finn Jespersen, der er øverste ansvarlige for gruppens aktiviteter i blandt andet Danmark, England, Irland, Polen og Litauen.

- Vi har over en årrække investeret ganske betydeligt i udvikling af produktplatforme, it-systemer og en organisation, der skal sikre os styrkede konkurrencefordele i 2020 og frem. Derfor har vi også foretaget temmelig mange ansættelser i det seneste par år, blandt andet på vores udviklingsafdeling i Ringkøbing, siger han.

- Disse udviklingsaktiviteter er nu ved at nå deres afsluttende fase, og overgår derfor til almindelig drift i form af produktion og salg i vores virksomhed. Vi føler os derfor rigtig godt rustet til de kommende år, hvor vi skal begynde at høste af disse investeringer, fortsætter Finn Jespersen.

- Det er en beklagelig effekt af afslutningen af udviklingsprojekterne, at vi desværre forventer at måtte tage afsked med en række gode og dygtige medarbejdere - simpelthen fordi mængden af de arbejdsopgaver, de har løst, indskrænkes eller bortfalder.

Annonce

90 medarbejdere

Dovista Gruppen beskæftiger samlet cirka 4600 medarbejdere, heraf 630 i Danmark. Inden gennemførelsen af de varslede afskedigelser beskæftiger Dovista 90 medarbejdere i Ringkøbing.

- Vi er kede af forventeligt at skulle sige farvel ti gode og værdsatte medarbejdere, men vi tillader os samtidig at være glade for uændret at være solidt forankret i Ringkøbing med både vores test- og udviklingscenter og vores servicefabrik, siger Finn Jespersen.

- Vi forventer, at de aktuelle udfordringer særligt omkring uklarhederne med Brexit aftager med tiden, og vi er godt rustet til at vende stærkt tilbage til vækstsporet, når markedet vender tilbage til et normalt leje i England.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Annonce