x
Annonce
Erhverv

150 år: Lille sparekasse med lang historie

Stadil Sparekasse hører til blandt landets ældste og også mindste; målt på personale. Janus Vestergaard er fuldtidsansat direktør i sparekassen, der desuden har tre ansatte på deltid eller timeløn. Foto: Henrik Vinther Krogh
Stadil Sparekasse står over for en stor milepæl: 150 års jubilæum, der markeres fredag 7. februar.

Stadil: Stadil Sparekasse står der med grønne bogstaver uden for det lille kontor lige ved Stadils midtby. Ved siden af den grønne skrift ses også sparekassens logo; et stort egetræ med en imponerende tyk stamme, en stor, frodig krone og ikke mindst et synligt rodnet.

- Et egetræ er jo kendt for at kunne blive mange hundrede år gammelt, og vi håber bestemt at leve ligeså længe i sparekassen, siger direktør Janus Vestergaard. Dermed er den optimistiske tone slået an for at gøre status her efter de første halvandet hundrede af årene. Og det er der god grund til. For det går faktisk ikke så ringe endda. Efter sparekassens offentliggørelse af et flot halvårsregnskab for 2019 kom det lille pengeinstitut i landspressen, da det finansielle medie FinansWatch skrev en længere artikel med overskriften: ’Lillebitte sparekasse leverer vækstprocenter andre drømmer om’.

Kunderne strømmer til sparekassen, der oplever stor opbakning og engagement lokalt.

- Vores største styrke er nok nærhed og lokalkendskabet til kunderne, siger formand for sparekassebestyrelsen Jørgen Thesbjerg, som en del af forklaringen på, at sparekassen, der både er et af landets ældste og mindste, stadig står distancen i en tid, hvor antallet af pengeinstitutter rasler ned.

Annonce
Stadil Sparekasse har siden 1992 haft kontor midt i Stadil, men dækker et stort lokalområde fra Hover i øst til Fjaltring i nord.  Foto: Henrik Vinther-Krogh

Overskuddet bruges lokalt

Sparekassen blev oprettet den 7. februar 1870 som en indskydersparekasse, hvilket vil sige, at den ikke udsteder garantbeviser, hvor garanterne forventes at få et overskud. Der er heller ikke aktionærer eller andre, der kan gøre krav på sparekassens penge, som hos de sparekasser, der gennem tiden blevet omlagt til såkaldte andelskasser. - Det er en ret gammeldags model, men den er fri for særinteresser fra forskellige, der skal tjene penge på vores drift, så vi holder fast i den. Vi er ikke sat i verden for at tjene penge, vi er sat i verden for at gavne lokalt, og derfor skal vores overskud også ud og arbejde i lokalområdet, siger direktør Janus Vestergaard om principperne for sparekassen.

De første 122 år af sin tilværelse havde Stadil Sparekasse til huse hos de skiftende direktører. Det var hjemme ved køkkenbordet hos dem, man skulle gå hen, når sparekassebogen skulle opdateres. Men siden 1992 har sparekassen haft fast kontor midt i Stadil, og på omkring samme tidspunkt gik man over til edb.

I 2007 fusionerede man med Hover Sparekasse, der lukkede, og man sikrede her, at de cirka 1350 kunder fortsat havde en sikker sparekassekonto, men nu i Stadil.

I 2017 rakte Stadil Sparekasse endnu engang hånden ud til en kollega. Fjaltring Sparekasse stod til lukning, hvilket er en dyr og besværlig affære, når driften stadig kører. I stedet blev kunderne tilbudt konti i Stadil Sparekasse.

Lokal med københavnerdirektør

I perioden op til og omkring 2015 sker der for alvor et skifte i den lille sparekasse. I løbet af en forholdsvis kort periode får den en helt ny bestyrelse. Bestyrelsen ser nye tider forude for sparekassedriften og beslutter at gøre nye tiltag for at imødekomme dem. Til at føre det nye ud i livet ansætter man i august 2015 en ny direktør, der overrasker på flere punkter: Han er ikke fra banksektoren, og han er slet ikke fra Stadil! Den dengang 38-årige Janus Vestergaard var revisoruddannet med HD i regnskab og cand. merc. aud., og så var han københavner. Hans hustru, Mathilde, var dog fra Spjald, og familien med fire drenge drømte om en ny dagligdag på landet. De slog sig derfor ned i Stadil, hvor Janus Vestergaard senere fik direktørjobbet, og det har familien ikke fortrudt.

- Det har været en stor fordel med de lokale kræfter bag sig i bestyrelsen, og en dejlig oplevelse at komme som ny direktør og få opbakning til nye ideer, siger Janus Vestergaard og fortæller videre om det gode samarbejde, om satsninger, om resultater og om dagligdagen i sparekassen. Han virker glad for hvert eneste spørgsmål til sparekassens drift og fortæller gerne mere og uddyber om tal, detaljer, regler, udfordringer. Midt i talestrømmen om det gode samarbejde bryder formand Jørgen Thesbjerg stille ind: - Ja, som man kan høre, har han altså et utroligt godt snakketøj, og det er en stor fordel. Vi andre er nok nøj wel westjysk, siger han med sin umiskendelige dialekt og smiler, men tilføjer så lidt mere i alvor:

- Janus kan tale med Finanstilsynet, både i deres sprog med fagtermer og så på københavnsk, og det hjælper os, tror jeg faktisk, siger han.

Stadig småsparernes kasse

Den nye direktør tog sammen med bestyrelsen hul på at reformere driften af sparekassen. Første milepæl var investeringen i nyt IT-system, så sparekassen nu har egen netbank, hvor kunderne ikke længere skal gå til direktørens køkkenbord som i tidligere tider med deres sparekassebog, men kan ordne alle sparekasseanliggender hjemme ved deres eget. Det var i 2016, og det var en bekostelig affære, men en god investering, der holder udgifter til personale nede og kundetilfredsheden oppe. - Da vi ansatte Janus som ny direktør, var sparekassens drift ret passiv. Man tjente kun penge på lidt aktier og obligationer. Vi har i stedet set på, hvad det er for nogle produkter, vi kan tilbyde kunderne. Vi har ikke en helt masse på hylden, men vi kan nogle få ting, som vi er rigtig gode til, og dem har vi udviklet på, forklarer Jørgen Thesbjerg.

Helt konkret er det særligt på boligmarkedet, sparekassen har sin hovedpost.

- Hos os kan man låne til huse, der koster under de 500.000. Vi bliver ikke skræmt af en realkredit, der kun er på 400.000 og ikke fire millioner. Vi er en del af TotalKredit-samarbejdet og formidler Danmarks billigste reallån, siger Janus Vestergaard om et af de nye tiltag. Flere nye tiltag tæller blandt andet et grønt energilån, hvor man med en meget fordelagtig rente kan låne til at bygge en ny energivenlig bolig eller renovere sin gamle. Man kan også få et fordelagtigt grønt billån, hvis man køber en meget energieffektiv bil eller en el-bil.

Det bliver i det lokale

Det giver god mening som lokal sparekasse at satse netop på posten med boliglån, forklarer Janus Vestergaard:

- Det gavner hele lokalområdet, hver gang der bliver solgt et hus, eller et hus sættes i stand. Det opgraderer hele området, og vi undgår såkaldte Låsby Svendsen-ejendomme. Boligkøberne hyrer gerne de lokale håndværkere, og sådan holdes alt i gang. Og er der et overskud her i sparekassen, går det jo også tilbage til lokale formål, der gavner alle i området, siger direktøren om win-win-situationen.

Det er også en vigtig politik, at alle er velkomne i sparekassen, bare de bor lokalt nok. Der bliver afvist en del kundehenvendelser, der kommer for langt væk fra, men bor kunderne først i området, er det i princippet lige meget, hvor de kommer fra. - Vi har mange fra Østeuropa på egnen. De er i sin tid kommet som medhjælpere i landbruget, men er endt med gerne at ville blive her og har fået arbejde andre steder. Men det kan faktisk være svært at få et lån, hvis man ikke lige hedder Hansen eller Jensen. Den slags skeler vi ikke til. Vi kender alle vores kunder. Vi ser det som et stort plus for lokalsamfundet, at der kommer nogen, der vil bo og arbejde her, og som måske endda har børn. Vi oplever generelt, at alle hurtigt falder til som en del af samfundet, siger Jørgen Thesbjerg.

Sparekassen har alle intentioner om at kæmpe for at fortsætte.

- Vi behøver skam ikke blive store. Kan vi lave et årligt overskud på omkring de to millioner, så kan ingen forlange mere. Men vores overordnede mål er, at vi vil være selvstændige, og vi vil være lokale, siger Janus Vestergaard.

De første 150 års gode historie fejres beskedent 7. februar, kl. 15-17. Overskuddet skal jo ikke soldes væk, som de siger, det skal ud til de lokale. Men en pølse og en fadøl i Stadil Gl. Mejeri – som optakt til den lokale fredagsbar - vil der dog blive til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce