Annonce
Kultur

Øv bøv: Generator bliver ikke regionalt spillested

Anton Bjerg, daglig leder af Generator, er skuffet over, at det ikke blev et regionalt spillested; men "vi er på rette vej", siger han. Jørgen Kirk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
- Vi har lov til at være skuffede, men det er ingen katastrofe, siger spillestedets daglige leder Anton Bjerg efter afslag fra Slots- og Kulturstyrelsen.

RINGKØBING: Det blev et nej fra Slots- og Kulturstyrelsen til Spillestedet Generators ansøgning om at blive regionalt spillested.

Spillestedets daglige leder, Anton Bjerg, kiggede forgæves efter Generators navn på listen over regionale spillesteder for 2021 til 2024, da Slots- og Kulturstyrelsen onsdag frigav listen over de 19 danske rytmiske spillesteder, der har fået titel af regionalt spillested, og dermed har opnået en plads på finansloven.

Var Generator kommet med på listen, ville det ud over titlen som regionalt spillested have fået en million kroner i statsstøtte hvert år de kommende fire år til at købe og udvikle rytmisk musik for.

Anton Bjerg lægger da heller ikke skjul på, at han er skuffet.

- Vi har lov at være skuffede, for det her var da noget, vi havde håbet på og arbejdet hårdt for. Men jeg har alligevel svært ved at få øje på den helt store katastrofe. Vi har haft en fantastisk udvikling siden starten, vi har haft et fantastisk program, vi har et fantastisk hus og ikke mindst en fantastisk opbakning, så vi er på rette vej ligegyldigt hvad, siger han.

Annonce

Store anstrengelser

Spillestedet Generator har gjort meget for at gøre sig fortjent til betegnelsen regionalt spillested; blandt andet er spillestedet fysisk blevet udvidet og forbedret, og Generator-folkene har været på ekskursioner til andre regionale spillesteder for at lære mere om, hvad der skal til for at drive sådan et sted.

I den 69 sider lange ansøgning til Slots- og Kulturstyrelsen pegede såvel Ringkøbing-Skjern Kommune som Generator på spillestedets centrale rolle for Ringkøbing by og i særlig grad på, at det er en vigtig del af det kulturbånd, der forbinder Naturkraft med Ringkøbings bymidte.

Af Generators ansøgning fremgik det også, at det er vigtigt for Generator, at nogle af de større og mere etablerede bands og solister også spiller decentralt på områdets øvrige scener, for eksempel Remisen i Skjern, Kunstpavillonen i Videbæk, Muldbjerg Mølle, Mejeriet i Tarm, Auktionshallen i Hvide Sande og Lyngvig Fyr.

En god proces

Lige lidt hjalp det dog. Slots- og Kulturstyrelsen fandt altså, at der var andre regionale spillesteder, der skulle have forrang.

I en pressemeddelelse udtaler formanden for kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Erik Viborg (V):

"Det er da ærgerligt, at det glippede. Nu går alting ikke efter fortjeneste, og konkurrencen var hård. Men Generator har virkelig gjort det rigtig godt - selv uden den ekstra økonomi og prestige, der ligger i at blive udnævnt til regionalt spillested. Det er jeg sikker på, at de også vil fortsætte med i årene, der kommer, selv om det selvfølgelig havde været nemmere end en ekstra pose penge fra finansloven".

Anton Bjerg mener dog ikke på nogen måder, at anstrengelserne har været spildte.

- Ansøgningsprocessen har været rigtig god, og alle de projekter, vi har skrevet om i ansøgningen, vil vi da stadig forsøge at fuldføre. Og vi tror på, at vi også kan udvikle os og byde på nogle fantastiske musikoplevelser uden at være regionalt spillested, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Ringkøbing-Skjern

Steenberg glæder sig: Et skridt i den rigtige retning at åbne for tyske turister

Annonce