Annoncørbetalt indhold

Verden er lukket ned grundet COVID-19 - forhåbenligt kan vi rejse igen snart

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Siden Coronavirus ramte globalt og sendte store dele af verden i en nedlukning, har rejsebranchen stort set stået stille. Mange rejseglade danskere måtte desværre blive hjemme og kunne ikke tage af sted på rejser i et års tid, grundet den globale nedlukning. Dette har betydet at mange populære rejsedestinationer har stået helt uden gæster. Heldigvis går vi rigtig snart en ny tid i møde. Den globale smitte med Corona falder i takt med antallet af færdigvaccinerede stiger på verdensplan.


Lige om lidt bliver det igen muligt at kunne krydse landegrænser, når man tager på ferie. Efter en lang pause med markant færre ferier i udlandet, kan vi nu se frem mod lysere tider, hvor rejseglade turister endnu engang kan tage ud i verden. Før man tager afsted mod eksotiske lande, skal man dog sikre sig at være i besiddelse af et gyldigt visum, der opfylder det enkelte lands krav for rejsevisum. Du kan her danne dig et bedre overblik over situationen med visum, men er du stadig i tvivl efterfølgende, kan du tage et kig forbi e-visa.dk for at læse endnu mere om verdens krav om visum.


Hvad er et e-Visa? 

Der findes mange forskellige former for visum verden over. Heriblandt findes det elektroniske visum, måske bedre kendt som e-Visa. Et e-Visa giver dig direkte adgang til et land over nettet og du behøver altså ikke at printe visummet ud før afgang. Lande som eksempelvis Kenya, Indien og Rusland gør brug af dette elektroniske visum.

For at få et elektronisk visum skal man naturligvis også ansøge om det over nettet. Dette betyder at du indsender en online ansøgning, der indeholder blandt andet vigtige kontaktoplysninger samt alle andre krav der stilles. Kort efter indsendelsen vil din ansøgning i langt de fleste tilfælde blive godkendt og du vil efter få dage modtage et nyt gyldigt visum på din mail. Dette visum behøver ikke blive printet ud, da det virker over nettet. Det betyder at man blot ved at scanne dit pas, kan se et godkendt registreret e-Visa, når du krydser landegrænser.


Sådan fungerer et ETSA 

ETSA er en forkortelse og står for Electronics System for Travel Authorization. For at kunne rejse sikkert ind i USA, skal man være besiddelse af et gyldigt ETSA, hvilket er lovpligtigt for alle danskere på deres vej ind i én af de amerikanske delstater uanset om rejsen foregår med skib eller fly. Faktisk kan du ikke engang få lov til at boarde dit fly, hvis du ikke har et ETSA.

ETSA er en form for forhåndsgodkendelse hvorpå rejsende fra et godkendt land kan rejse ind i USA uden et visum. Det er en forhåndsgodkendelse, der sikrer at den rejsende opfylder alle krav og betingelser det kræver at komme ind i USA. Et ETSA virker elektronisk, og du skal derfor ikke printe noget ud før din rejse ligesom du heller ikke skal medbringe ekstra papirer. Da ETSA er elektronisk vil det være nok blot at scanne dit pas for herefter at kunne se en status på din ETSA-situation.

Det er påkrævet at have et ETSA ved indrejse i USA, men kun hvis du ankommer med enten skib eller fly. Det er altså kun rejsende, der gennem lufthavn eller havn skal være i besiddelse af et ETSA, når USA’s grænser krydses. For at få et ETSA skal man ansøge om det. Der ansøges ved at udfylde en formular, hvor du blandt andet vil opleve at skulle oplyse dit pas- og personoplysninger, rejsedetaljer samt en række baggrundsspørgsmål. Det er også en nødvendighed at betale for ansøgningen.

Når ansøgningen er blevet betalt og sendt videre, vil den i langt de fleste tilfælde blive behandlet og godkendt i op til 72 timer. Ofte tager en godkendelse dog under 72 timer. Det er en klar anbefaling at ansøge om ETSA længe før de 72 timer, da det i sjældne tilfælde kan tage mere end 72 timer at få en godkendelse.


En eTA til Canada 

Skal du til Canada, kan du også her komme visumfrit ind i landet. Dette kan du hvis du inden afrejse har fået et gyldigt eTA, så du trygt kan rejse lovligt ind i Canada. En eTA er en forhåndsgodkendelse for rejsende, der ankommer til Canada med fly. En eTA er gyldig i 5 år og tillader dig at kunne opholde dig i Canada i helt op til 6 måneder ad gangen.

En eTA er en online forhåndsgodkendelse, der sikrer at en indrejsende kan komme ind i Canada uden visum, ved at sørge for den rejsende lever op til kravene for indrejse. I lufthavnen skal du dog stadig grænsekontrollen ved ankomsten til Canada.

Hele systemet, der styrer eTA er elektronisk, og du skal derfor også indsende en ansøgning om eTA over nettet. Lige så snart din indsendte ansøgning bliver godkendt, vil din rejseautorisation ligeledes automatisk blive udstedt elektronisk. Det at rejseautorisationen bliver udstedt elektronisk betyder at din godkendelse automatisk bliver knyttet til dit pasnummer i systemet, hvilket betyder, at du ikke behøver at medbringe papirer på din rejse. Det er altså blot nødvendigt at medbringe pas. Så kan både flyveselskaber og grænsemyndighederne tjekke din eTA status ud fra dit pas.


Elektronisk visum til Rusland 

Rusland har for nyligt fået indført et elektronisk visum, hvilket sparer dig for turen forbi ambassaden i København for at afgive fingeraftryk, fysiske dokumenter og pasbillede. Der findes tre forskellige slags visum til adgangen til Rusland. Før du ansøger skal du vide hvilken del af Rusland du ønsker at besøge på din rejse, da hvert af de tre visa er tilegnet en bestem del af Rusland.

Der findes et e-Visa til Skt Petersborg, Kaliningrad og et til Fjernøsten i Rusland og hvis du regner med at tage forbi en af disse tre steder, bliver det desværre nødvendigt med en tur forbi den russiske ambassade i København. Det er altså en nødvendighed at vide hvilken del af Rusland du regner med at tage til, inden du indsender en ansøgning om visum til Rusland.


Besøg i Australien i op til tre måneder 

Med et visum til Australien bliver det muligt at kunne besøge de storslåede australske byer od den enestående smukke natur i helt op til tre måneder ad gangen. Du kan bruge et visum til Australien til både turistbesøg, for at besøge familier og venner samt tage på forretningsrejse, hvis du eksempelvis skal besøge en forretningspartner eller skal til forretningsmøde. Du må dog ikke udføre arbejde for et firma eller en organisation baseret i Australien eller sælge varer og ydelser til befolkningen under dit ophold inden for de australske grænser med dette visum til Australien.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.