Annoncørbetalt indhold

Pas godt på dine dæk – og skift dem ud, når tid er

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Man skulle tro, dæk kunne holde til at blive opbevaret på lettere lemfældig manér, siden de jo kan holde til at spinne rundt i høj hast og blive klemt mod asfalt under kørsel. Imidlertid kan dæk blive bøjet ud af form, hvis de ligger uhensigtsmæssigt. Uhensigtsmæssigt kan enten være, hvis de ligger i sollys, hvis de ligger på gulvet, når de ikke har fælge på sig, eller hvis de aldrig vendes eller drejes.

Få en dækreol til opbevaring af dine dæk uden fælge

Før dækkene opbevares, er det god idé at rengøre dem. Især hvis de kommer til at ligge med fælge på, da saltvand klemt sammen mellem fælg og dæk giver gode vilkår for rusts fremmarch. Andre råd inden for opbevaring af dæk tæller at få en dækreol til dine dæk uden fælge. På en dækreol består ”hylderne” af to skinner, som dæk stilles på, uden de får muligheden for at rulle nogen steder hen.

Overvej at opbevare dine dæk på et dækhotel

Hvis du kan lide at skifte mellem vinterdæk og sommerdæk alt efter årstiden, kan det være oplagt at få dine dæk opbevaret på et bilværksted med dækhotel. For så er det for det første ikke dig, der skal sørge for, at dækkene ikke ligger uhensigtsmæssigt på hylder eller gulv. For det andet kan du få dækskift samme sted, som de opbevares, hvis nu dækhotellet ligger i forlængelse af et bilværksted.

Hvornår bør du stoppe med at bruge et sæt dæk?

Men giver det mening at opbevare de dæk, du står med? På et tidspunkt bliver dæk så slidte, at du ikke må bruge dem på danske veje længere. Du kan aflæse på dækmønstret, hvornår det er tid til at skifte dæk. I Danmark skal der mindst være 1,6 mm dækmønster tilbage på dækkene, men allerede når der er 3 mm tilbage, bør du faktisk overveje at få skiftet dæk, for vejgrebet vil ikke være optimalt.

Skal du bruge nye dæk? Find de rette

Er uheldet ude, og du står med et sæt vinter- eller sommerdæk, du ikke kan bruge, så skal du på jagt efter nogle nye. En dækforhandler vil typisk kunne hjælpe dig med at finde de rette, og der er ting som fx dæks støjniveau under kørsel og bremselængde i vådt føre, du kan sammenligne dæk på. Så ikke alle dæk er lige gode. Der er også forskelle på dæk, hvad brændstofforbrug under kørsel angår.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.