Annoncørbetalt indhold

Kviklån: Det skal du være opmærksom på

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Sponsoreret af Lead Supply


I en pludselig opstået situation kan der opstå et uventet behov for en sum penge for at betale for en uforudset udgift. Der findes mange forskellige typer af lån, som kan være aktuelle, herunder et kviklån, som for mange er et oplagt valg når det akutte behov opstår. Men inden man indgår i en låneaftale, især når det kommer til kviklån, så bør man altid, undersøge mulighederne og læse det med småt - inden man sætter sin underskrift.


Du står pludselig og har brug for en ny telefon, fordi den gamle er gået i stykker. Du har brug for en bil, fordi du har fået arbejde et fjernt sted. Eller du har måske sat dig til at renovere haven og give den et friskt pust. Hvis man pludselig står og mangler penge til det ene eller andet, er det naturligt at overveje mulighederne for et lån. Men før man beslutter sig, kan man med fordel bruge en guide til kviklån, for at undgå ubehagelige overraskelser. Det kan nemlig vise at sig at blive en dyr affære. Lad os starte med at give en introduktion til kviklån og hvad du skal være særligt opmærksom på.


Hvad er kviklån egentligt?

Kviklån er en type forbrugslån, som er hurtigt at optage, og som kan bruges på forbrug. Der er typisk tale om mindre beløber, som også skal betales hurtigere tilbage. Fordi kviklån ofte er nemme at tage, er der mange danskere, der tager et kviklån som den hurtige løsning når der opstår et akut behov for penge. Det kan dog ende med at blive rigtig dyrt, da der kan være store forskelle i låneomkostningerne. Derfor bør man tænke sig godt om, inden man optager et hurtigt lån.


Husk at sætte dig ind i vilkår og betingelser

Den mest åbenlyse fordel kviklån er, at det ofte er nemt og hurtigt. Der skal ikke stilles sikkerhed for lånet, som kan bruges til fri afbenyttelse efter ens behov. Men dette betyder ikke at det vil være det bedste valg. Det kan som nævnt, blive dyrt hvis man ikke gør sit hjemmearbejde ordentligt. Derfor bør man altid sammenligne renteniveuaet og omkostningerne for lånet med minimum 3 andre lån, og gerne mere. På den måde kan man få et indtryk af, hvad der er hhv. dyrt og billigt. Foruden renter og gebyrer, bør man også være opmærksom på vilkår og betingelserne for lånet.


Løbetiden ved kviklån er som regel kort. Den kan for eksempel være på blot få uger, og hvis man har svært ved at betale lånet tilbage i tide, kan det få dyre konsekvenser. Så hvad der til at starte kan virke som en rigtig god idé, kan vise sig at dårlig økonomisk beslutning. Kviklån kan friste ved første øjekast, grundet nemheden og hastigheden, men det kan også friste til at låne mere end man egentligt behøves. Her er det vigtigt at huske på, at det som tommelfingerregel aldrig er gratis at låne. Låneudbyderne skal tjene penge på at låne penge ud, derfor bør du altid være opmærksom på, hvor meget du skal betale for at låne pengene.


Overvej andre løsninger 

Inden man overvejer at tage et kviklån, kan det altså være en god idé at overveje andre løsninger først. Er det for eksempel muligt at spare op og vente med lidt med købet? Kan du låne af nær familie eller venner, så du sparer omkostningerne? Hvis man vælger at tage et lån – uanset hvilket lån der er tale om – bør man altid overveje, om man har råd til at betale lånet tilbage, så man ikke ender op i en uheldig økonomisk situation.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.