Annoncørbetalt indhold

Hvilke dæktyper skal bruges hvornår?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Føler du nogle gange, det er svært at finde ud af, hvornår du bør køre med henholdsvis sommer- og vinterdæk? Vi er gået ind i en periode, hvor vinterdækkene er kommet frem, og det anbefales da også, at de kommer på bilen i løbet af oktober måned eller når temperaturerne er kommet under de syv graders varme. På den måde er du bedst sikret, så du ikke risikerer dårlige bremselængder eller at skride ud, hvis der er sort is på vejen.

Hvornår er det så, du bør skifte til sommerdæk? Tommelfingerreglen siger, at du kan skifte til sommerdæk, når kalenderen siger april. Der er mange fordele ved sommerdæk – så lige så snart, du ikke længere har brug for det ekstra vejgreb, som vinterdækkene yder, er det med at skifte tilbage. Generelt set er sommerdæk mere økonomiske at køre i rent brændstofmæssigt, og bilens køreegenskaber vil generelt forbedres, når der kommer sommerdæk på.

Der er forskellige mønstre i henholdsvis sommer- og vinterdæk. Sommerdækkenes mønstre er designet således, at de er gode til at dræne for vand, der ligger på vejen. De fleste er klar over, at det danske sommervejr ikke altid er sol og tørke, så det er praktisk med dæk, der mindsker risikoen for aquaplaning på vejen, når du kører i dårligt vejr.

Brems godt lunt vejr

Du tænker måske, at vinterdæk automatisk vil have den korteste bremselængde i både sommer- og vintervejr, men det er faktisk ikke tilfældet. Hvis temperaturen når over de anbefalede syv graders varme, og du stadig har vinterdæk på, risikerer du faktisk, at din bremselængde er kortere end med sommerdæk, fordi selve dækkene bliver stive i de varmere temperaturer.

Du har måske hørt om helårsdæk, som i nogle tilfælde også kan bruges i Danmark. Det er vigtigt at være opmærksom på, at de ikke kan erstatte vinterdæk – og i nogle lande er der ligefrem lovkrav om, at man skal køre med rigtige vinterdæk. Helårsdæk fungerer, hvis du kører under 10000 kilometer årligt samt sørger for at holde øje med vind og vejr, før du begiver dig udenfor – i hård frost og sort is er helårsdæk ikke en god løsning.

Der findes mange udgaver af dæk til samme typer dæk. Det anbefales generelt at undgå de billigste dæk, da der er en risiko for, at kvaliteten er det dårligere – så kan det bedre betale sig at investere i nogle lidt dyrere dæk på den lange bane og så få bedre kvalitet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.