Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du vælge en hybridbil

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Salget af hybridbiler er i de senere år steget markant i Danmark. Dette hænger sammen med pris, tilgængelighed og rækkevidde, samt at hybridbilerne imødekommer danskernes behov meget godt. Den første hybridbil kom faktisk på markedet allerede tilbage i 1997, men der er sket meget siden da. Lad os i denne artikel tage et nærmere kig på, hvad en hybridbil er samt fordelene ved at vælge denne type bil.


Hvad er en hybridbil?

Som navnet antyder, så kombinerer en hybridbil en elektrisk motor med en benzinmotor. Som tommelfingerregel bruger bilen elmotoren ved lavere hastigheder, mens forbrændingsmotoren forsyner bilen med brændstof til accelerationer og ved højere hastigheder. Som oftest er brændstoffet benzin i en hybridbil, men det kan også være diesel eller biobrændsel. Ved at kombinere disse to får du fordelene fra både elbiler og almindelige biler.


Dette gør, at du generelt kører mere klimavenligt, og du vil også få en bedre brændstoføkonomi. Overordnet findes der tre slags hybridbiler:


●     Mild-hybrid

●     Hybrid

●     Plug-in hybrid


Mild-hybrid udnytter kun i mindre grad elektricitet. Størstedelen af kraften kommer fra benzin eller diesel. Med hybridbilen findes der både en forbrændingsmotor og en elektrisk motor. Batteriet oplades, når du kører og skal således ikke sluttes til en ladestander. Plug-in er overvejende elektrisk og oplades med et kabel i en ladestander og kører som ren elbil på de korte ture.


Fordele ved en hybridbil

Der er flere fordele ved en hybridbil. Størst er naturligvis dens lave CO2-udledning. Fordi benzinmotoren kombineres med en elektrisk motor, reduceres bilens forbrug af brændstof markant. Dette betyder desuden, at du sparer penge på brændstof. Dernæst er en hybridbil støjsvag, når du kører på batteri. Dette giver for mange en rarere køreoplevelse. Derudover har hybridbiler automatgear, hvilket for de fleste bilister er et stort plus i bogen. Det gør altså bare køreglæden større.


Det er også relativt hurtigt at tanke brændstof på bilen sammenlignet med en almindelig benzinbil. Sidst, men så absolut ikke mindst, kører hybridbiler langt på literen, fordi elmotoren støtter brændstofmotoren.


Hvilken hybridbil skal du vælge?

Der er efterhånden mange hybridbiler på markedet, og du skal naturligvis vælge en, der passer til lige præcis dine behov. Hvis du primært kører bykørsel, så er en hybridbil genial. Hvis du har brug for flere kilometer, og du ofte kører længere ture på eksempelvis landevejen eller motorvejen, kan du med fordel overveje en plug-in hybrid. Det er dog en dyrere bil, og de vejer mere, fordi de har et større batteri.


I sidste ende skal du kigge på dine behov og dit budget og vælge din nye hybridbil ud fra disse faktorer. Det er altid en god idé at få kompetent rådgivning, når du skal vælge din nye hybridbil.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.