Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Bitcoin er et fænomen der både overrasker, fascinerer og forvirrer langt de fleste mennesker den dag i dag. Hvor kom de fra, hvad er det egentligt, hvorfor er de så meget værd? Du har nok selv stillet dig selv lignende spørgsmål ved flere lejligheder.
Bitcoin er en revolution indenfor finansverden, og den har gjort mange mennesker ufatteligt rige. Som valuta bliver den desuden også mere og mere accepteret i forretningsverden, og kan bruges til at betale for varer og ydelser hos flere og flere selskaber. Lad os sammen dykke ned i dette forunderlige fænomen, og se, om vi kan opnå en bedre forståelse af det.
Begyndelsen på den digitale mønt
Bitcoin blev lanceret i 2008 af en mystisk personlighed ved navnet Satoshi Nakamoto. Hvem denne person rent faktisk var og er, det er der dog ikke mange, der helt ved. Meningen med bitcoin var, det skulle være et decentraliseret og online betalingssytem, som skulle komme de private borgere til gode. Det skulle fungere som en mere humanistisk teknisk udvikling for måden, vi udveksler penge mellem hinanden.
Bitcoins er unik, da der er en grænse for, hvor mange der kan eksistere. Grænsen ligger på 21 millioner Bitcoins, og den er vi meget tæt på at nå. Bitcoins bliver skabt igennem mining (minedrift). Det sker på din computer, ved at man forbinder den til bitcoins peer-to-peer netværk, og får den til at lave beregninger. Så kan man være heldig at skabe en bitcoin til sig selv.
Vanvittige prisstigninger og værdi
Noget af det mest fascinerende, det er den værdi, Bitcoin har fået. Fra at være næsten værdiløs, da de kom ud, er de nu mange tusinde kroner værd for blot en enkelt digital mønt. Det har også gjort Bitcoin til en populær valuta at investere i.
At investere i Bitcoin har en meget god chance for at blive vældig profitabel, og det har det også været i mange år. Bitcoin bliver ved med at vokse, men spørgsmålet er, om det er en langsomt voksende boble, der bare venter på at springe på et tidspunkt. Den usikkerhed er nok en del af grunden til, at de ikke bliver brugt som betalingsmetode ret mange steder.
Hvis du selv er interesseret i at handle eller investere i Bitcoins, så er det en god idé at tage et kig på EU’s regler omkring brugen af Bitcoins og kryptovaluta generelt. Så er man altid på den sikre side.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.