Annoncørbetalt indhold

Alt du skal vide om pension og pensionsforsikring

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Du har med sikkerhed hørt ordet pension før, og du har garanteret også undret dig over, hvad det egentligt er, og hvordan det fungerer i praktisk. Din pension er en vigtig del af din fremtid, og det er derfor vigtigt, at du har kendskab til, hvad det egentligt er, og hvordan det fungerer. Vil du have en masse information om pension? Så læs med herunder, hvor du får alt den viden, du skal bruge om pension og pensionsforsikringer.

Hvad er en pension?

En pension er som udgangspunkt blot en ydelse, du som pensioneret person fra arbejdsmarkedet modtager, for at du kan betale dine udgifter uden regelmæssig indtægt. Du kan selv spare en masse penge op til din pension, så du har en smule ekstra at leve for, når du engang går på pension, men du kan også vælge at modtage folkepension fra den danske stat. Folkepension består først og fremmest af et mindstebeløb, som alle pensionerede personer er berettigede til at modtage. Herefter er der et indkomstafhængigt folkepensionstillæg. Dette tillæg varierer alt efter pensionistens privatøkonomi og indkomst generelt før pensionering.

Hvad er pensionsforsikring?

Din personlige pensionsforsikring er en større del af alle dine livsforsikringer. En stor del af dine livsforsikringer og indkomst går til din pension. Det er de færreste mennesker på arbejdsmarkedet, der ikke har pensionsforsikring, hvis der skulle ske en sygemelding eller en længerevarende pause fra arbejdsmarkedet. Du kan dog undersøge, om du har personlig pensionsforsikring ved at kontakte både din nuværende og tidligere arbejdsgiver for at få oplyst, hvor vidt du er dækket af en pensionsforsikring eller ej. For mange mennesker på arbejdsmarkedet er pensionsforsikring et trygt sikkerhedsnet, der griber en, hvis man skulle være så uheldig at udeblive fra arbejdsmarkedet over en længere periode. Har du ikke en pensionsforsikring i forvejen, er det vigtigt, at du søger om den hurtigst muligt. På denne måde er du sikret støtte, hvis du eksempelvis skal sygemeldes i en længere periode.

Hvilke pensionsformer findes der?

Mange tror det ikke, men der findes flere forskellige former for pensioner. Der findes først og fremmest den lovbaserede pension. Denne pensionsform er offentlig, og er derfor underlagt staten. Den lovbaserede pension kan eksempelvis være folkepension. Derudover findes der individuelle pensionsordninger. Den individuelle pensionsform er 100 procent personlig, og er derfor også afhængig af din egen, private indkomst. Sidst, men ikke mindst, findes der arbejdsmarkedspension. Der findes flere forskellige typer af arbejdsmarkedspension, men den mest populære er overenskomstbaseret arbejdsmarkedspension.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.