Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Når du flytter ind i en dejlig ny lejlighed, er det allervigtigste at få styr på lejekontrakten. Som oftest vil udlejeren udarbejde lejekontrakten, og langt de fleste skriver også bare under. Det kan dog på sigt skabe problemer, hvis du ikke er klar over, hvad din lejekontrakt indebærer. Så her får du en lille miniguide til din kommende eller eksisterende lejekontrakt.
Hvis du selv er udlejer
Hvis du selv er udlejer og nu skal til at udarbejde en lejekontrakt, der selvfølgelig både er til fordel for dig selv og din lejer, er der hjælp at finde. Du kan blandt andet oprette en digital lejekontrakt, hvor du bliver guidet igennem alle punkterne og paragrafferne, som skal indgå i lejekontrakten. På den måde er du sikker på, at der ikke kommer til at være mangler i din kontrakt. Udover dette sparer du også en masse tid. Der findes eksempelvis en masse særlige vilkår i forbindelse med ejendomme og udlejning, hvoraf du selv skal vurdere, om disse vilkår skal være en del af din kontrakt. I den digitale lejekontrakt kan begge parter skrive under med NemID, og på den vis bliver kontrakten aldrig væk for nogle af parterne. Du kan læse meget mere om digitale lejekontrakter på Danmarks største lejeboligportal.
Hvad skal der stå i en lejekontrakt?
I en standard lejekontrakt, skal der indgå informationer om de hele fundamentale ting såsom lejer og udlejers navn, adresser, størrelse på bolig, inventar, stand, brugsret, overtagelsesdato, husleje, depositum, indskud, betalingsforhold og udgifter til forbrug. Hertil kommer andre særlige vilkår, som kan variere fra udlejer til udlejer, men som regel skal de indgå i enhver ejendom. Disse regler kan være i forbindelse med husorden, vedligehold, fraflytning og sidst men ikke mindst husdyr. Det er især her, du skal være ekstra opmærksom, eftersom disse regler kan have betydning for netop dig.
Brug fornuften
Når du skal vurdere en lejekontrakt, er det bedste råd at bruge fornuften. På trods af at du ikke har faglig viden omkring kontrakter, kan du som oftest vurdere, hvis noget ikke passer ordenligt sammen. Stemmer tallene overens med, hvad du tidligere er blevet fortalt? Giver priserne mening? Forskellige udgifter kan jo eksempelvis også være til tøjvask, internet og lignende. Hvis noget virker en anelse mistænksomt, kan du altid få hjælp af professionelle, som kan gennemgå lejekontrakten med dig. Som udgangspunkt er der dog sjældent snyd indblandet, men man bør dog tage sine forbehold alligevel.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.