Annoncørbetalt indhold

3 tips til at leve mere bæredygtigt

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Bæredygtighed kan fortolkes på mange måder og kræver at hver enkelt individ tager et ansvar i den grønne omstilling. Essensen af denne tilgang skal findes i den enkeltes bevidsthed. Det handler nemlig i store træk om at sænke forbruget på et bredt udvalg af parametre.


Det mest bæredygtige forbrug, er nemlig det forbrug som i første omgang slet ikke finder sted. Det handler derfor i høj grad om at undersøge og udvikle nye tiltag som kan være til glæde og gavn for nuværende og fremtidige generationer.

Bo mere bæredygtigt

Miljøvenlig belysning er et af de områder som har en kraftig indvirkning på strømforbruget på tværs af den private og erhvervsmæssige sektor. En stor del af belysningen i danske hjem og virksomheder er efterhånden udskiftet til LED lyskilder, som anvender væsentligt mindre strøm end halogen og glødepærer.


Man kan derudover forvente en levetid på LED lyskilden, som overstiger de tidligere lyskilder med op til 10 år. Dette er derfor en af de større bæredygtige produktudviklinger, som uden tvivl har haft en stor indvirkning på tværs af den globale sektor. Ønsker du at udskifte dine lyskilder til LED finder du et stort udvalg hos plusled.


Køb af genbrugsmøbler og materialer er ligeledes et bæredygtigt alternativ til nyproducerede varer. Tit og ofte kan man finde brugte møbler og lignende, som kan anvendes som det er, eller måske kræver en kærlig hånd. Alt andet lige kan man både spare penge på nyprisen og spare miljøet for ét mindre nyproduceret produkt.


Udskiftning af vinduer i ældre boliger kan have stor indvirkning på indeklimaet og boligens evne til at holde på varmen. Derved kan du forvente en lavere varmeregning som kan suppleres med en efterisolering af hulmur og lignende.


Det er samtidigt vigtigt at man husker at slukke radiatorer når man lufter ud. Så man undgår at termostaten går i selvsving og lukker store mængder varmt vand igennem, for at kompensere for udendørstemperaturen.

Undgå madspild

Tænk dig om før du handler ind. Der opstår ofte impulskøb af ting og varer man egentlig ikke havde brug for, hvis man handler ind på tom mave og uden en egentligt plan. Sørg derfor for altid at have udarbejdet en madplan. Du kan med fordel udtænke nogle retter, som du kan lave i større positioner, for på den måde at have mad til flere dage.

Hvis du ikke lige syntes at det er det fedeste at spise spaghetti bolognese flere dage i træk, kan du med fordel fryse noget af den tilberedte mad ned. På den måde kan du blot varme maden op igen, når du beslutter dig for at spise den resterende portion.

Gå eller cykel hvis du skal rundt i byen

Lad bilen stå, til fordel for dine ben eller en cykel hvis du blot skal en kort tur rundt i byen. Det er bedre for helbredet og sikrer en bedre luftkvalitet i byen. På den måde undgår man unødig forurening af luften, hvis du ejer en benzin eller diesel bil.


Det er samtidigt bedre for bilens motor, eftersom at den på de små korte ture ikke når at blive ordentlig varm. Som kan betyde at der sætter sig rester i motoren som ikke bliver brændt ordentligt af. Disse rester kan akkumuleres over en længere periode og forringe motorens ydeevne.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.