Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Har du mere end 100.000 kr. stående i din bank? Så betaler du med al sandsynlighed penge i form af negative renter for at have dem stående. Årsagen hertil er, at renteniveauet stadig er på et meget lavt niveau, og at bankerne skal betale for at have penge stående i ”deres bank”, altså Nationalbanken. Den regning sender bankerne videre til dig således, at du kommer til at betale de negative renter.
Hvor meget betaler du i negative renter?
Hos de fleste banker er billedet typisk, at du ikke betaler negative renter af de første 100.000 kr., du har stående. Enkelte banker tillader dog op til 250.000 kr. på din konto uden, at du skal betale negative renter, og Saxo Bank har en grænse helt oppe på 500.000 kr.
Overstiger du grænsen, er den negative rente stort set den samme hos alle bankerne, der – med få afvigelser – i skrivende stund kræver 0,6% i negativ rente. Det betyder, at du betaler 600 kr. i negativ rente for hver 100.000 kr., du overstiger beløbsgrænsen for negative renter med.
Det lyder måske ikke af meget, men der findes alternativer, hvor du kan undgå at betale negative renter, og i stedet opnå et afkast på den ene eller anden måde.
Det højeste afkast – aktier
Er du træt af at betale negative renter, kan du i stedet investere i aktier, der historisk set giver et afkast på 7% årligt. Du kan sågar købe aktier i den bank, du ellers skulle betale negative renter i – er du kunde hos Jyske Bank, kan du f.eks. købe jyske bank aktier. Og har du mod på at sætte dig yderligere ind i aktier og investere selv, vil du opdage, at der er en verden af investeringsmuligheder på aktiemarkedet.
Det sikre valg – betal af på din bolig
Synes du, at aktiemarkedet virker en tand for risikabelt, og ejer du samtidig din egen bolig med realkreditlån og måske endda et banklån? Så kan du med fordel bruge overskydende kapital til at betale af på din bolig i stedet. Her er der typisk tale om en meget sikker investering; især hvis du planlægger at blive boende i boligen i en årrække.
Start med at afbetale dyre gæld
Inden du begynder at investere – om det så er i aktier eller egen bolig – bør du dog altid starte med at afbetale al din gæld. Har du gæld, som du betaler mere end 7% på, er det reelt set den bedste investering at afdrage på denne gæld først. Og selv hvis du betaler mindre end 7%, er gæld som regel også et godt sted at starte, da der her er tale om en sikker ”investering”, som samtidig lader dig slippe for at betale negative renter.
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold
Om Annoncørbetalt indhold
Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.
Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.
Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.
Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.