Fest endte i røveri og vold

Retten dømte to mænd til et år og tre måneders fængsel for røveri og vold. Arkivfoto

Fest endte i røveri og vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd truede og tæskede andre ved festen til at skaffe kontanter.

VIDEBÆK: Prisen for at overfalde to unge mænd ved en fest i Videbæk blev et år og tre måneder for henholdsvis den 39-årige Pedro Avnborg fra København og den 23-årige Morten Houborg Bech Jensen fra Videbæk.

Festen blev holdt på Bøgelundvej i Videbæk i august sidste år, hvor de to nu dømte og de to unge var blandt gæsterne. På et tidspunkt siger den 39-årige sammen med den 23-årige og en tredje, men ukendt mænd, til en af de unge mænd, at han vil have 3000 kroner af ham. Ellers ville de smadre ham, hvilket de mente alvorligt, da den unge mand fik et knytnæveslag i ansigtet. Desuden tog de hans telefon og en mobilhøjtaler fra ham.

Senere på aftenen overfaldt de endnu en gang den unge mand, da de mødte ham på et stisystem, hvor de sparkede ham tre gange på kroppen og forsøgte at sparke ham i hovedet, inden det lykkedes ofret at flygte.

Troværdige vidner

Den 39-årige havde dog et stort behov for kontanter. Så med en kniv i hånden truede han endnu en ung festdeltager for at få penge. Den unge festdeltager skulle hoste op med 4000 kroner, ellers ville den 39-årige "skære hans tarme ud".

Både den 39-årige og den 23-årige nægtede sig ved retten i Herning skyldige i røverierne og volden, da sagen var for retten for nylig. Men retten tillagde de to unge røveriofre og et tredje vidne stor troværdighed, fordi de både detaljeret og grundigt kunne fortælle om overfaldene. Desuden blev det første røverioffer undersøgt af en læge, som konstaterede, at hans skader stemte overens med hans forklaring om, hvad der var sket til festen i Videbæk.

Dømt i forvejen

Begge tiltalte har tidligere været for retten, hvor de begge er dømt for røveri og vold. Den 23-årige Morten Houborg Bech Jensen fik i 2012 en behandlingsdom for røveri og vold, ligesom han i maj 2017 blev dømt for blandt andet trusler og vold. Herfra har den 23-årige en reststraf på 103 dage, som skal lægges oven i den nye dom på et år og tre måneder.

Den 39-årige Pedro Avnborg har et længere synderegister, der tæller domme for vold mod tjenestemand i funktion, vold, grov vold, ulovlig tvang og røveri. Den seneste dom er fra november 2017, hvor han fik et år og seks måneders fængsel for blandt andet vold, færdselsloven og loven om euforiserende stoffer. Derfor blev den nye dom på et år og tre måneders fængsel også en tillægsstraf til den seneste dom.

Fest endte i røveri og vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce