Borgermøde med gode råd: I må ikke sige, her er billige boliger

Der var godt humør blandt de 120 deltagere på borgermødet om Videbæks fremtid. Privatfoto

Borgermøde med gode råd: I må ikke sige, her er billige boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

120 Videbæk-borgere deltog i møde om planerne for, hvordan Videbæk markedsføres og tiltrækker nye borgere.

Videbæk: "Nærhed, tryghed. Vi har det hele, og man kan købe det meste. Ikke engang til jul behøver man tage ud af byen for at finde gaver. Der er ingen huller i handelslivet."

Sådan lød en af forklaringerne på, hvorfor det er godt at bo i Videbæk, kommunens tredjestørste by med 4.200 indbyggere, der ligger tættest på den store nabo mod øst, hvor slaget skal stå om nye tilflyttere.

I aftes havde 120 borgere taget imod indbydelsen fra kommunen om at få en orientering om et bosætningsprojekt og samtidig selv give deres bud på Videbæks kvaliteter.

Det handler om at tiltrække nye indbyggere til Ringkøbing-Skjern Kommune, som har udpeget Videbæk som pilotprojektet, hvor der skal høstes erfaringer om markedsføring og tilflytning, som senere kan bruges andre steder i kommunen.

Siden maj har projektleder Mathis Sørensen været ansat til at profilere byen og køre borgere og foreninger i stilling, så der er klar til at fortsætte arbejdet på egen hånd, når han stopper efter endt projektperiode.

I aftes blev projektet og de involverede borgergrupper præsenteret.

- Vi skal sætte Videbæk på landkortet og øge bosætningen. Vi skal have gjort jer til gode ambassadører, som kan fortælle den gode historie om Videbæk. Vi skal sætte ord på, hvorfor Videbæk er en fantastisk by. I er de vigtigste ambassadører, for jeres udsagn har stor værdi, sagde Mathis Sørensen, der har arbejdet tæt sammen med en bosætningsgruppe på fem medlemmer.

Henrik Juhl, centerleder for idrætscentret og formand for Videbæk Handel og Erhverv redegjorde for, hvor foreningen er aktiv i bosætningskampagnen.

- Vi er med, fordi der sker mange ting i Videbæk, og vi skal føre os frem med de gode historier. Det er en forudsætning for at lykkes, at vi har et godt handelsliv, som tilbyder meget. Vi har et godt fritidsliv, kunst i anlægget og sport i klubberne, skoler og børnehaver, som bidrager til at det er godt at bo i Videbæk.

På rov hos naboen

Kommunen har gjort et grundigt forarbejde, inden pilotprojektet i Videbæk blev sat i gang, fortalte stabschef Thomas Andersen fra Viden og Strategi hos kommunen.

- Gennem forskellige undersøgelser fandt vi ud af, at 40 procent af de, der flytter hertil, har boet her før. Folk flytter ikke ret langt væk, og folk er mest klar til at flytte, lige efter de har taget deres uddannelse og fået det første barn. Derfor skal vi på rov i nabokommunerne efter folk, der har boet her før, og som er mellem 25 og 34 år.

Kommunen kører eksil fodboldklubber i Aarhus og København for at holde forbindelse med unge fraflyttere, men de lavt hængende frugter kan plukkes ved at gå på rov i nærområdet.

- Vi led under illusionen om, at alle unge flytter til Aarhus eller København, men en tredjedel flytter ikke længere væk end til nabokommunerne, hvor de tager en mellemlang uddannelse. Der ligger noget potentiale dér, fortalte Thomas Andersen.

Kommunen valgte at åbne slaget mod Herning Kommune, hvor Videbæk er det naturlige alternativ til at købe hus i Snejbjerg, Lind eller Tjørring. Det krævede en særlig overvejelse.

- Kan man tillade sig at gå på rov uden at blive uvenner med Lars Krarup, spurgte Thomas Andersen med et glimt i øjet.

Svaret var ja, hvorpå kommunen analyserede Videbæk for at finde facts at sælge byen på.

- Thomas Andersen understregede, at kommunen kun kan levere starthjælp, men ikke være en del af Videbæks markedsføringsindsats de næste 20 år.

- Det er mere troværdigt at få borgerne til at sige noget pænt om byen end at lave store annoncer. Dette projekt står og falder med, om I er villige til at gribe bolden, og der har allerede været vist et stort engagement, sagde Thomas Andersen.

Tal ikke området ned

Anne Grethe Madsen præsenterede Flytmodvest-kampagnen på kommunens hjemmeside og opfordrede alle til at linke til siden. Ikke mindst Videbæks virksomheder i jobopslag, så ansøgere kan se de goder, som følger med et Videbæk-job. Samtidig havde hun et kontant råd.

- En familie får meget bolig for pengene ved at bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune i forhold til store byer. En Herning-familie vil kunne få 22 procent mere i rådighedsbeløb ved at flytte hertil. Men I skal ikke sige, vi har billige huse. I skal ikke tale området ned. I skal sige, at man får mere bolig for de samme penge, sagde Anne Grethe Madsen.

Også Videbæk-borgere fra arbejdsgrupperne orienterede. Sven Erik Steffensen fortalte om samarbejdet foreningerne imellem.

- Samarbejdet er afgørende for, om vi får succes. Foreninger, virksomheder og borgere skal stå sammen. Vi vil være en attraktiv bosætningsby. Det er vigtigt, at alle støtter op om det. Hvis man har en vision uden en handling, er det bare en drøm. Vi har brug for at stå sammen. Når der er et arrangement, så møder vi alle op.

Peter Vennevold talte om koordinering.

- Borgerforeningen vil gerne på banen og koordinere med støtte fra en faglig person. Så kan vi få de gode ideer til at spille sammen. Det nytter ikke noget, vi har det godt, hvis ikke vi signalerer det, sagde Peter Vennevold.

Netop kommunikationen og formidlingen af de gode historier er lagt i hænderne på Lilli Tobiasen, Anja Bernhard og Ulla Fløe Andersen.

- Vi har brug for, at foreningerne kommer med jeres gode historier, som vi så vil formidle, lød det fra gruppen, som opfordrede alle til at søge efter profilen Videbæk på Facebook.

I øvrigt bliver en optagelse af borgermødet i aftes vist på informationskanalen på Videbæks nets tv-kanal. Det sker klokken 19 på onsdag og fredag.

Borgermøde med gode råd: I må ikke sige, her er billige boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce