Olle-kolle er tæt på mål i nedlagt plejehjem

Det nedlagte Røde Kors Plejehjem har stået tomt i mange år, men nu er der udsigt til, at bygningen igen bliver fyldt med liv i form af et senior bofællesskab. Arkivfoto: Morten Stricker

Olle-kolle er tæt på mål i nedlagt plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gamle plejehjem i Ulfborg skal omdannes til et bofællesskab - som især er for seniorer. Firmaet bag planlægger et borgermøde til juni, så interessen fra borgerne kan vurderes.

Ulfborg: Nu kommer der måske snart liv i det nedlagte Røde Kors Plejehjem i Ulfborg igen.

Det fynske firma Miljø-Bo, der i november sidste år overtog bygningen fra den tidligere ejer John Lauridsen, har nemlig nu besluttet sig for, hvad de mange kvadratmeter skal bruges til efter et møde med kommunen. Et bofællesskab - og som udgangspunkt et for seniorer.

- Vores udfordring er så, at vi stadig ikke kender området så godt, og så er det jo fint at have kommunen til at sparre med. Vi har en konstruktiv dialog kørende, siger Mads Schou Pedersen, der er økonomichef for Miljø-Bo.

Tidligere har firmaet nævnt muligheder som udlejningsboligheder eller nedrivning og udstykning til parcel- og dobbelthuse. Men et bofællesskab for seniorer er det helt rigtige valg, mener formand for borgerforeningen i Ulfborg, Thomas Birch.

- Jeg tror, at seniorfællesskaber bliver fremtidens plejehjem. Så det er en stor gevinst for Ulfborg, at vi får det her, siger han.

Faseopdelt løsning

De mere præcise detaljer om bofællesskabet og herunder størrelsen på de enkelte boliger, kan det fynske firma dog ikke sige noget om endnu.

- Men det er klart, når det nu henvender sig til det mere modne publikum, så skal det jo have en vis størrelse i forhold til, at man måske flytter fra sit parcelhus på 150 kvadratmeter. Det kan også være, at der skal være en variation i størrelsen i forhold til, om man kommer som par eller enkeltperson, så vi skal lige se på det, siger Mads Schou Pedersen og fortæller, at der også kan blive tale om en faseopdelt løsning, hvor man i første omgang kun benytter halvdelen af kvadratmetrene.

Men det er alt sammen spekulation endnu.

- Først og fremmest skal vi have vurderet, hvor stor interesseren er for det her, og hvor stor søgning, der vil være på det fra starten af, siger økonomichefen.

Derfor planlægger Miljø-Bo at holde et borgermøde i slutningen af juni, der skal være med til at afdække, hvor stor interessen er, og hvor en arkitekt vil deltage for at fortælle om projektet.

Olle-kolle er tæt på mål i nedlagt plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce