Får ny legeplads og nyt vejnavn

Per Kosgaard, der er medlem af Sogneforeningen i Husby, er blandt tovholderne, der har været med til at sætte den gamle frugtplantage i stand. Nu kommer der legeplads på området bagved skovsøen. Foto: Jan Briks

Får ny legeplads og nyt vejnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kommer både en ny legeplads og formentlig også et nyt vejnavn til Husby inden længe.

Husby: Den gamle frugtplantage i Husby blev for to år siden genoprettet efter flere år at have stået i forfald. Nu kunne byens borgere og turisterne igen plukke æbler, spise madpakker og nyde naturen ved den lille skovsø.

Og nu er der igen nyt under trækronerne i Husby. Sogneforeningen har siden september sidste år været på pengejagt hos blandt andet LAG og flere lokale bidragsydere for at samle sammen til en legeplads, der skal ligge i forbindelse med den nyligt istandsatte oase. Og med 146.000 kroner fra LAG og næsten tilsvarende beløb fra byens lokale borgere og firmaer er foreningen nu i mål.

Det glæder Per Korsgård fra sogneforeningen, der har været koordinator på projektet:

- Det er lykkes at samle cirka 300.000 kroner ind - og det er det, vi skal bruge, siger han.

Så nu er planen, at naturarealet bag ved skovsøen, skal ryddes i uge 21. Og så begynder legepladsfirmaet at stille udstyret op i uge 22.

- Vi regner med, at vi kan byde velkommen til den nye legeplads i uge 24, siger Per Korsgaard, mens han går rundt og viser, hvor elementerne skal stå.

- Herovre får vi et mulvarpeskud, hvor der skal indlægges et rør, man kan kravle ind ad. Her kommer der et legeområde for de mindre børn med vippedyr og sansebane, og her bliver der et "jorden er giftig"-område, siger han og peger rundt i skovlandskabet.

Jeg døber dig...

Samtidig med anlæggelsen af den nye legeplads kommer der muligvis også et nyt vejnavn til og det har en lidt kringlet forklaring.

For vejen, som legepladsen kommer til at høre til, har hidtil ikke haft noget navn. I forvejen ligger der en bolig, som har tilkørsel fra vejen uden navn. Den bolig har indtil videre haft adressen Klitvej 1.

Men det bliver nu måske lavet om. Kommunens Teknik- og Miljøudvalg har nemlig spurgt ejeren af huset på Klitvej 1, hvad hun ville mene, den nye vej skulle hedde, og dét foreslag skal nu drøftes i udvalget den 22. maj.

- Vi foreslog navnet Poulines Mark, fortæller Ellen Greve, der ønsker at navngive vejen efter Pouline Bank, som ifølge dagsorden-skriftet i Teknisk Udvalg ejede Klitvej 1 frem til sin død i 1978.

- Vi kunne jo have foreslået alt muligt, men vi bor på hendes sted, og så synes vi da, at det lys ville vi gerne kaste over hende. Det er også en måde at vise respekt på, forklarer Ellen Greve om navneforslaget.

Får ny legeplads og nyt vejnavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce