70 vinter-badere tog det kolde gys

Det er et godt kneb at holder hænderne over vandet. Så kan man holde til at blive længere ude i bølgerne uden at komme til at fryse. Det har Søren Gudiksen taget til sig.


70 vinter-badere tog det kolde gys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rift om at komme i bølgerne i Handbjerg, hvor vinterbadeklubben Handbjerg Marina blev indviet med maner.

Som sild i en tønde - må være det passende udtryk for forsamlingen, der lørdag formiddag var presset sammen i restaurantbygningen ved Handbjerg Marina som optakt til den officielle indvielse af vinterbadeklubben. Formanden Anders Langskov indledte med at give sin personlige oplevelse af, hvordan det var at starte som vinterbader for snart et års tid siden.

»Det krampede i lægmusklerne, og jeg hyperventilerede, men det var også i januar og koldt. Det er det ikke i dag,« forsikrede han.

Det kunne vinterbaderne snart forsikre sig om. Da Anders Langskov havde klippet den røde snor, myldrede 70 vinterbadere ud i det 13 grader kolde vand.

»Det var helt overvældende med tilstrømningen, og 40 havde allerede meldt sig ind i klubben i løbet af dagen,« fortæller Anders Langskov.

Vinterbaderne råder over deres egen badebro og fire hytter til omklædning og sauna, som Handbjerg Marina har fået bygget. Projektleder har været Arne Vandborg, der anslår at 10-12 mand har brugt omkring 800 timer på projektet i løbet af de seneste to måneder.

»Det har været hyggeligt og givet os et godt sammenhold,« fortæller han. Så han er parat til nye projekter på marinaen med at få etableret legeplads til børn, en grillhytte og sheltere, så havkajakroerne kan overnatte på marinaen. Arne Vandborg er også sprunget ud som vinterbader.

»Det giver en dejlig fornemmelse i kroppen, og man fryser ikke. Anden gang man går i vandet virker det slet ikke koldt,« smiler han.

Familien Vandborg har købt en kajplads og anskaffede sidste år en 22 fods sejlbåd med det rammende navn »Retro«. Det er forløbigt blevet til sejladser i Limfjorden.

»Her er der jo rigtig mange muligheder,« konstaterer Arne Vandborg.

Medlemmerne i vinterbadeklubben køber en nøgle, så de selv kan låse sig ind til omklædning og sauna.

Tre gange om ugen er der fælles badning, og onsdag er der chance for at se bare bryster og baller. Her er der dømt nøgenbadning.

70 vinter-badere tog det kolde gys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce