Besøg fra Folketinget: Nu skal minister se på farlig overskæring


Besøg fra Folketinget: Nu skal minister se på farlig overskæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange cyklister kommer galt afsted ved jernbaneoverskæringen på Storegade i Tarm. Efter et besøg på stedet vil MF'er bringe sagen op på højeste plan.

Tarm: - Oplever I ofte, at der sker uheld ude på jernbanen?

Spørgsmålet kommer fra Kristian Pihl Lorentzen, der er trådt ind i varmen hos Bachs Bageri i Tarm, og som netop har præsenteret sig som Venstres transportordfører i Folketinget.

Med lettere overrasket mine kommer svaret prompte fra bagerimedarbejderen Bodil, der står bag disken:

- Ja, det gør vi. På et tidspunkt var der en, der væltede, og som måtte hentes af helikopteren.

Kristian Pihl Lorentzen lytter interesseret til beretningerne fra bageriet. Venstre-politikeren er på besøg i Tarm for at se nærmere på den jernbaneoverskæring, der stort set ugentligt har givet cyklister blå mærker og ubehagelige minder:

- Jeg er her, fordi jeg har noteret mig den lokale avisomtale, mens der også er borgere, der har kontaktet mig. Jeg er den type politiker, der tager på feltbesøg. Det er noget, jeg har lært i hæren, og det er bedst at komme ud og se forholdene, inden man danner sig en mening om dem, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Jeg er den type politiker, der tager på feltbesøg. Det er noget, jeg har lært i hæren, og det er bedst at komme ud og se forholdene, inden man danner sig en mening om dem.
Kristian Pihl Lorentzen, Transportordfører for Venstre i Folketinget.

Lander hos ministeren

Som transportordfører bliver Kristian Pihl Lorentzen ofte gjort opmærksom på farlige steder i trafikken. Han skulle da heller ikke bruge mange minutter ved skinnerne på Storegade i Tarm, før meldingen var klar:

- Jeg kan sagtens se, at der er et problem. Skinnerne går næsten parallelt med vejen, og det er ikke mange steder i Danmark, man ser den slags. Jeg tvivler dog stærkt på, at man kan lægge noget ned i skinnerne. Det ligner ikke, at der er plads, når også toget skal kunne køre der, fortæller han.

Ifølge politikeren kan den bedste løsning være at skilte mere effektivt med advarsler til cyklisterne. Han er dog klar til at undersøge alle muligheder, og derfor havner jernbane-sagen nu på øverste hylde hos transportminister Ole Birk Olesen (LA):

- Når jeg kommer hjem, vil jeg skrive til transportministeren. Jeg vil høre om mulighederne, og om man kender til andre løsninger, der kunne bruges her. Der er dog ingen snuptagsløsninger, understreger Kristian Pihl Lorentzen.

Skub i tingene

Ringkøbing-Skjern Kommune har allerede meldt ud, at man vil tage en snak med Banedanmark og Trafikstyrelsen omkring mulighederne på Storegade. At folketingspolitikere og minister nu kommer indover sagen, kan dog være med til at sætte skub i tingene:

- Det tror jeg da. Det er i hvert fald min erfaring efter næsten 12 år som transportordfører. Når der er politisk fokus på en sag, så fremmer det alt andet end lige sagen, og sådan skal det også være, for politikerne er valgt af befolkningen, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han håber samtidig på samarbejde, selvom der er tvivl om, hvem der egentlig har ansvaret for de mange uheld på Storegade:

- Staten og kommunen står med en fælles opgave, som jeg ser det. Der skal samarbejdes omkring, hvorvidt der kan gøres noget. Handler det om mere advarsel ved overgangen, kan det løses hurtigt, men måske kan der gøres mere. Det er det, vi skal have undersøgt, slutter Venstres transportordfører.

Besøg fra Folketinget: Nu skal minister se på farlig overskæring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce