Balletten kom, selvom sommeren gemte sig

Den kongelige ballet gav smagsprøver på syv forskellige forestillinger på Lønborggaard. Her er det fra August Bournonvilles "Sylfiden". Foto: Jørgen Kirk

Balletten kom, selvom sommeren gemte sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med uldne benvarmere til danserne og fleecetæpper til tilskuerne blev sommerforestillingen med de kongelige balletdansere i år gennemført på Lønborggaard.

TARM: Falafler, kølig hvidvin, friske røde jordbær, spinattærte og chokolader til dessert.

Menuen blev planlagt, da sommersolen skinnede og gav sydlandske varmegrader. Og selv om det måske havde været mere passende med en kop varm aspargessuppe på en ganske kølig onsdag aften i juni, så smagte det nu ganske godt, fortalte de tre damer fra Holstebro, som havde taget turen til Lønborggaard for at se de kongelige balletdansere i aktion.

- Det er synd for danserne, der må fryse, mens vi andre kan sidde her i masser af tøj, sagde en betænksom Vibeke Opstrup, der fulgtes med løbemakkerne Hanne Søe og Signe Pedersen.

Toptunede bevægelser

De havde sat sig på første parket foran de omtrent 1000 publikummer, der trodsede den kølige vestenvind for at se den kongelige sommerballets forestilling på den gamle herregård.

Alle tre har været til balletforestillinger før.

- Selv om man ikke ved, hvad det handler om, så kan man sagtens nyde dansernes toptunede bevægelser, specielt her under åben himmel, hvor naturen spiller ind, sagde Signe Pedersen.

Sidste år lagde balletten også vejen forbi med smagsprøver fra ballettens forestillinger på Det kongelige Teater, men en strid kuling og vanddråber fra oven gav en aflysning.

Klapsalver og koncentration

I år kom danserne på scenen, om end med lidt tilføjelser til strutskørter og trikoter i form af uldne benvarmere.

- Vi er glade for at være her i år, selv om det er koldt. Det er første gang, vi er helt mod vest. Den kongelige ballet er hele Danmarks ballet, så det er vigtigt, at vi kommer ud, og jeg er sikker på, at folk får en kæmpe oplevelse, sagde Annette Berner, der er Det Kongelige Teaters turnechef.

Klapsalverne og publikums koncentrerede blikke mod scenen vidnede om, at hun havde ret.

Mens svalerne dansede deres egen ballet på himlen, viste danserne uddrag fra forestillinger som Svanesøen, Et folkesagn og Napoli.

Balletten tænder ikke

Eigil Lynge, daglig leder af Lønborggaard nød også forestillingen, men han tvivler på dog, at sommerballetten besøger den gamle herregård igen.

Dertil kom der for få tilskuere trods den gratis entré.

- Vestjyderne er ikke tændt på ballet, men det er fint, at de, der kom, fik chancen for at opleve det. Det er vi glade for, sagde Eigil Lynge.

Forventningen var, at der ville komme mellem 2000 og 3000 gæster for at se sommerballetten.

Balletten kom, selvom sommeren gemte sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce