Sognepræst fortalte om Blicher


Sognepræst fortalte om Blicher

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 100 tilhørere blev ført ind i Blichers liv og forfatterskab, da Grundtvigsk Forum for Skjern-Tarm og Omegn inviterede til foredragsaften.

Skjern: Sognepræst Christian U. Terp var i går aftes foredragsholder i Grundtvigsk Forum for Skjern-Tarm og Omegn. Her talte han om "Vinterrejse i Blichers verden".

Omkring 100 gæster var mødt op, og de blev klogere på Steen Steensen Blichers liv og forfatterskab.

Blicher levede fra 1782 til 1848. Han var ud af præsteslægt og voksede op i præstegårdene i Vium og Randlev. Faderen, Niels Blicher, var huslærer for mange af egnens børn, og de var derfor i kontakt med mange mennesker i barndommen.

Hjemmet var derudover præget af moderens psykiske sygdom - noget der i et vist omfang satte præg på Blichers digtning.

Præst vs. digter

I 2006 blev Blicher optaget i kulturministeriets Kulturkanon, hvor begrundelsen blandt andet lød, "at Blicher er en af de få tragiske digtere, den danske litteratur overhovedet har, og han anses for en af de væsentligste digtere fra det 19. århundrede".

Blicher læste teologi i København - delvist sammen med Grundtvig, og egentlig ønskede ingen af dem at blive præster, de ville hellere være digtere.

Efter endt embedseksamen, kom han til Randers, hvor han i en årrække var ansat ved skolevæsenet, inden han fra 1819 først var præst i Thorning ved Viborg og senere i Spentrup nord for Randers.

Ved siden af mange kendte sange skrev Blicher også noveller, hvor de mest kendte er "Præsten i Vejlbye", "Brudstykker af en landsbydegns dagbog" og "Hosekræmmeren".

Aftenen sluttede med fællessang.

Sognepræst fortalte om Blicher

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce