Skibsmontører søsættes i Skjern

På billedet ses faglærer Benny Sørensen til højre, Lasse i midten og Patrick med kasketten. Foto: PR

Skibsmontører søsættes i Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to første elever har netop afsluttet grundforløbet som skibsmontør på Skjern Tekniske Skole, der som noget nyt tilbyder den maritime uddannelse.

Skjern: De første skridt til en uddannelse som skibsmontør kan tages i Skjern- og det har Jeppe Andersen og Patrick Hjelm gjort.

Skibsmontør-uddannelsen er en erhvervsuddannelse med et grundforløb og et hovedforløb, og det er grundforløbet, man nu kan tage i Skjern, mens man stadig skal rejse til Frederikshavn, Esbjerg eller andre skoler for at tage hovedforløbet.

- Når man begynder på grundforløbet, er man typisk ikke så gammel, og så kan det være rart ikke at skulle alt for langt væk hjemmefra. Nu kan man få første del i Skjern, og det kan forhåbentlig få flere til at overveje en fremtid som skibsmontør, siger underviser Benny Sørensen.

Alsidige jobmuligheder

Skibsmontør-uddannelsen er en slags smedeuddannelse, men indeholder også el, hydraulik og motorlære.

- Det er derfor, jeg gerne vil være skibsmontør: det er et meget alsidigt job, hvor man ikke laver det samme hver dag. Samtidig har man gode muligheder for også at læse videre, hvis man får lyst til det, siger Jeppe Andersen, der har en læreplads på Vestværftet i Hvide Sande.

For Patrick Hjelm er det skibsmontørens mange færdigheder, der trækker.

- Man lærer om hydraulik og el, man lærer at svejse - og det er alt sammen noget, man kan bruge, hvis man gerne vil ud og sejle. Det vil jeg gerne, enten som fisker eller som skibsmontør, siger Patick Hjelm, der leder efter en læreplads.

Plads til flere

På Skjern Tekniske Skole kan man i dag afslutte sin uddannelse som smed, vindmølleoperatør og mekaniker - de tre fag giver alle et godt grundlag for skibsmontørens grundforløb.

- Nu har vi afsluttet Patrick og Jeppe, men vi vil gerne have endnu flere elever på skibsmontøruddannelsen, siger Benny Sørensen. Han opfordrer andre med interesse for de store motorer til også at vælge skibsmontør-uddannelsen.

- Det er en uddannelse, der giver rigtig mange muligheder - både for at læse videre men også for at få flere spændende typer job, siger han.

Skibsmontører søsættes i Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce