Praktikcenter giver garantier

Jens Peder Nielsen (t.v) og Samuel Bang (t.h) glæder sig over, at vindmølleoperatører-uddannelsen har fået et praktikcenter. Foto: Jørgen Kirk.

Praktikcenter giver garantier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjern Tekniske Skole har fra årsskiftet fået et praktikcenter til vindmølleoperatører-uddannelsen.

Skjern: Torsdag var der stille i det nye praktikcenter på Skjern Tekniske Skole, men det er langt fra sikkert, at det bliver tilfældet i fremtiden.

Ved årsskiftet åbnede det og kan fremover tages i brug af elever, som i værste fald ikke får en praktikplads i løbet af deres uddannelse til vindmølleoperatør.

Tidligere har elever på uddannelsen været nødt til at stoppe uddannelsen, hvis de ikke fik en praktikplads, men praktikcenteret gør det muligt at gennemføre uddannelsen. Det glæder teamleder på Skjern Tekniske Skole, Samuel Bang:

- Det har tidligere været problematisk, fordi virksomheder i dag efterspørger kortere praktikaftaler. Med det nye praktikcenter sikrer vi større fleksibilitet, siger han.

Attraktiv uddannelse

Vindmølleoperatører-uddannelsen udbydes kun på Skjern Tekniske Skole. Det er derfor en eftertragtet uddannelse, og med praktikcentret er den kun blevet endnu mere attraktiv. Det mener fagleder Jens Peder Nielsen:

- Det betyder, at vi nu kan give garantier til dem, som kommer ind. Vi håber naturligvis, at folk får en praktikplads, men skulle de ikke få det i første omgang, så kan praktikcentret være et springbræt til en praktikplads, siger han.

Vindmølleoperatører-uddannelsen har et tæt samarbejde med Siemens og Vestas i Vestjylland, ligesom de også har samarbejdspartnere på Fyn. Det var netop virksomhederne, der opfordrede skolen i Skjern til at etablere et praktikcenter:

- Ligesom andre brancher varierer det, hvor mange praktikanter virksomhederne har brug for. Det har været en lang proces, som startede for halvandet år siden, men nu har vi endelig fået praktikcentret, og det er vi glade for, siger faglederen.

Fokus på kvalitet

Tiden på praktikcentret foregår som en skolepraktik. Det betyder, at eleverne skal ud og lave noget i praksis og ikke bliver parkeret i et klasselokale:

- Det bliver med fokus på at lave en masse projekter. Vi har meget fokus på kvalitet, og det skal vi have implementeret hos dem. Det er også kun med høj kvalitet i vores arbejde, at vi kan tiltrække endnu flere til uddannelsen. Vi har også faciliteterne til, at det kan lade sig gøre, siger Samuel Bang.

Praktikcenter giver garantier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce