Positiv udvikling: Flere piger søger ind på erhvervsuddannelse

Allan Kristiansen glæder sig over, at Cecilie Fomsgaard og mange andre piger vælger en erhvervsuddannelse. Foto: Jørgen Kirk.

Positiv udvikling: Flere piger søger ind på erhvervsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Skjern Tekniske Skole har de oplevet en stigning i antallet af piger, der søger erhvervsuddannelser.

Skjern: Følg dine drømme.

Den sætning får mange børn af deres forældre, når de står og skal til at vælge uddannelse. I nyere tid har det betydet, at det, der tidligere blev set som en mandeverden eller en pigeverden langsomt, er ved at blive nedbrudt.

På Skjern Tekniske Skole begynder de således at optage flere og flere kvinder, der gerne vil være smede, mekanikere eller vindmølleoperatører:

- Det er faktisk en udvikling, vi har set over de seneste fire-fem år. Særligt smedeuddannelsen er populær, men vi får også flere piger på de andre erhvervsuddannelser, forklarer Allan Kristiansen, der er uddannelsesleder på Skjern Tekniske Skole.

Piger optaget på erhvervsuddannelse
Til august begynder 19 piger på Skjern Tekniske Skole. De fordeler sig på følgende måde:EUX- Mad: 4 (Uddannelsen giver studenterhue og svendebrev)

EUD - de almindelige erhvervsuddannelser:

Mad: 5

Mekaniker: 7

Metal: 2

Strøm, Vindkraft og IT: 1

Virksomheder åbner op

En af de klare årsager til, at flere piger søger ind på erhvervsuddannelser, er ifølge Allan Kristiansen, at virksomhederne er begyndt at åbne op for kvindelige lærlinge:

- Vi ser, at flere virksomheder står klar med åbne arme for at tage imod kvinder. Mange lægger vægt på det, når de besøger skolen, og det betyder meget for kvinderne, forklarer han og fortsætter:

- Virksomhederne er også meget tilfredse med de kvindelige lærlinge. Vi hører, at de indgår fint i samarbejdet med kollegerne, og der bliver skabt en god stemning.

Uddannelseslederen mener samtidig, at kvinder har en fordel i forhold til nogle af deres mandlige medstuderende:

- Vi ved, at evnerne ikke er forskellige, om du er mand eller kvinde. Pigerne går også mere i detaljer med deres opgaver, og der kan de måske lære drengene noget, lyder det.

Fortsat udvikling

Til august begynder 19 nye piger på erhvervsuddannelsen, og Allan Kristiansen er overbevist om, at udviklingen vil fortsætte de næste mange år:

- Jeg tror og håber, det fortsætter. Vi vil stadig se et stort overtag af drenge på uddannelserne, men jeg er overbevist om, at flere piger søger ind i fremtiden. I mine øjne er det kun sundt, at der også er piger på erhvervsuddannelserne, forklarer Allan Kristiansen.

Positiv udvikling: Flere piger søger ind på erhvervsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce