Østeuropæerne skal bydes velkommen i den lokale kirke

Biskop Elof Westergaard konkludreer, at landsognene også er blevet multikulturelle. Arkivfoto: Joan Karlsen

Østeuropæerne skal bydes velkommen i den lokale kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RÆKKER MØLLE: Nok er det ikke så synligt, men alligevel står mange landsogne foran store forandringer i de kommende år.

Årsagen er den, at der gennem de senere år er kommet en del nye borgere fra Østeuropa til landsbyerne.

Ofte er det for at arbejde i landbruget, og når de bliver en del af lokalsamfundet, er det også kirkens opgave at åbne dørene for disse mennesker, der oftest har kristendommen som ståsted, men i andre udgaver end den, man kender i Danmark.

Både katolicismen og den ortodokse kristendom repræsenterer de.

Netop det blev også drøftet, da biskop Elof Westergaard var på besøg i Sædding søndag.

- Vi tænker altid, at det multikulturelle sogn er noget, man finder inde i storbyerne, men det er lige så multikulturelt ude i landsognene, hvor der er ret store befolkningsgrupper, der kommer fra Østeuropa. Det store spørgsmål er derfor, hvordan sognet forandrer sig gennem de kommende år, forklarer Elof Westergaard.

For folkekirken er opgaven derfor, hvordan man understøtter troslivet for disse mennesker.

Nogle af dem tilhører menigheder andre steder, mens andre ikke på samme måde er knyttet til en menighed, men går med et ønske om et kirkeligt tilbud.

Således skal folkekirken også kunne understøtte denne forskellighed - måske ved at udlåne kirkerummet til ceremonier, men stadig holde balancen, så det er under skyldig hensyntagen til den kirkelige historik.

Folkekirken er under alle omstændigheder en protestantisk kirke, men kan der findes fællesnævnere, som imødekommer andre kristne trosretninger, skal mulighederne prøves af.

Sognepræst i Rækker Mølle Pastorat, Preben Skov Jensen, fortæller at der i de fire sogne er over 10 procent af indbyggerne, der har østeuropæisk baggrund.

- Første generation kan være vanskelig at få fat i, konstaterer Preben Skov Jensen.

Menighedsrådsformand Søren Søe fortæller, at man har holdt Middag på Tværs i Hanning Missionshus, og man løbende gør sig erfaringer om arbejdet med at inkludere borgere med østeuropæisk baggrund i det lokale kirkeliv.

Derfor skal disse borgere også tænkes ind, når der planlægges aktiviteter.

I Borris og Faster sogne blev der i december holdt en international gudstjeneste, rettet mod den østeuropæiske del af lokalbefolkningen, og til september har menighedsrådenes distriktsforening planlagt en temaaften om emnet.

Østeuropæerne skal bydes velkommen i den lokale kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce