Ny klatrevæg fuldender Streetparken

Den nye klatrevæg blev hurtigt taget i brug flere teenagedrenge. Foto: Jørgen Kirk.

Ny klatrevæg fuldender Streetparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye klatrevæg i Streetparken i Skjern blev lørdag indviet. Efter kort tid var flere unge godt i gang med at udfordre sig selv og hinanden på væggene.

Skjern: Kvart i 11 er der meget tomt i Streetparken i Skjern. Panikken har ikke bredt sig til de frivillige, som står klar til at tage imod de forhåbentlig mange besøgende i anledningen af, at den nye klatrevæg skal indvies. Lørdagens arrangement er nemlig sat til først at starte klokken 11, så i stedet er de spændte på at se, hvor mange der ville møde op. Det præcise antal kender de nemlig ikke:

- Vi håber på, at der i løbet af dagen kommer en 200 stykker, men det er jo aldrig til at vide, siger Jonas Aarestrup Madsen, der arbejder fuldtid i Streetparken.

Bagerst i Streetparken står Anker Buchholtz. Han er idémanden bag den nye klatrevæg. Også han er spændt på at se, om folk overhovedet vælger at møde op. Han og de andre frivillige skal dog ikke vente længe før Streetparken er fuld af mennesker.

I mine øjne er den et nyt element i streetkulturen, så på den måde passer den perfekt ind hernede.
Anker Buchholtz, idémand og klatreinstruktør.

Klatrevæg i brug

Teenagedrenge og piger samt deres forældre finder langsomt vej til Streetparken og på en halv time er parken indtaget af 60-70 mennesker. Mange giver sig i kast med nogle af de kendte ting i Streetparken så som skateboard, BMX og fodbold. Der er også en gruppe drenge som finder vej til klatrevæggen bagerst i lokalet. En af dem af 12-årige Marius Ørbæk:

- Det er udfordrende at prøve klatrevæggen, fordi det er svære end man tror. Men det er også meget sjovt, siger han og bliver suppleret af Markos Pedersen på 14:

- Jeg kan godt lide, at det er organiseret på den måde, at man hele tiden skal tænke over, hvor man tager sit næste greb, siger han.

For Anker Buchholtz har smilet også fundet vej til ansigtet. Imens han giver instrukser til, hvordan klatrevæggen skal bruges, glæder han sig over, at de unge gør brug af det, som han og tre andre har brugt mange timer på at gøre klar:

- Det er fedt at se, at de unge vil bruge den. Vi havde naturligvis en forventning om, at det ville ske, men man ved jo aldrig, før man ser det. Det viser bare, at det er den rigtige vej vi går, siger han.

Lang proces

Idéen om en klatrevæg i Streetparken opstod allerede i vinterferien sidste år. Det seneste år har Anker Buchholtz, Jonas Aarestrup Madsen og to andre frivillige derfor brugt ekstra mange timer i Streetparken:

- Som det er med mange projekter, så har klatrevæggen også trukket ud. Det er kun Jonas som er hernede fuldtid, så vi andre har skulle passe det ind i vores hverdag. Derfor tager det tid, men nu er vi kommet i mål og vi er meget tilfredse, siger Anker.

Unge og voksne

Mens det de første par timer primært var teenagedrenge, som benyttede sig af klatrevæggen, så ændrede det sig i løbet af dagen. Ved arrangementet afslutning var det derfor en tilfreds Anker som gjorde status:

- I hele Streetparken havde vi vel på den gode side af 250 mennesker i løbet af dagen og cirka 100, som brugte klatrevæggen. Så der var fint gang i den hele dagen og det var både de helt små, teenagere og voksne, så det var meget positivt, siger Anker.

Klatrevæggen er som udgangspunkt tænkt til den yngre målgruppe og for Anker passer den derfor perfekt ind i Streetparkens miljø:

- Det er en fed ting for de unge og så er den lige til at gå til. I mine øjne er den et nyt element i streetkulturen, så på den måde passer den perfekt ind hernede, siger han.

Ny klatrevæg fuldender Streetparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce