Netadfærd er formuer værd

Filip Boel og Emma Kallestrup fra 1. årgang på Gymnasiet HHX Skjern kalder foredraget "tankevækkende". - Jeg hørte mange ting, jeg ikke var klar over, siger Filip. - Det har jo meget større konsekvenser, end jeg var klar over, siger Emma. Foto: PR

Netadfærd er formuer værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eleverne på Gymnasiet HHX Skjern fik torsdag gode tips til, hvordan man beskytter sit privatliv på internettet.

Skjern: - Hvis du ikke betaler for noget, er det, fordi du selv er den vare, der bliver solgt.

Sådan lød afslutningscitatet, da halvanden times gennemgang af privatlivets udfordringer på internettet var slut torsdag i denne uge.

Josefine Grunnet og Mikkel Villebro fra Sociotek illustrerede den nye type handel ved at spørge eleverne, hvad de vil betale for en cola eller en bustur.

- Vil I betale 30 kroner eller slippe med 15 kroner mod at oplyse jeres navn, adresse, venner, politiske ståsted, religiøse overbevisning eller seneste beskeder på Messenger?, lød spørgsmålet.

Mange af eleverne havde betænkninger ved at give de forskellige "betalingsmidler" til en kassedame eller buschauffør, og til det kunne Josefine Grunnet bare konstatere, at "Facebook ved allerede det hele".

På den måde bliver vores data brugt som en handelsvare, som blandt andet Facebook kan bruge, når de sælger målrettede annoncer.

Tankevækkende

Eleverne fik også tip til, hvor i telefonen man kan se, hvor meget information vi rent faktisk giver videre.

Filip Boel og Emma Kallestrup fra 1. årgang kalder foredraget tankevækkende.

Emma har allerede slået en del anonymitet til på sin telefon, og det bliver hun ved med, mens Filip Boel forleden havde en god oplevelse ved, at telefonen, apps og kammerater kan se, hvor han er.

- Jeg mødtes med en efterskolekammerat, som var her i byen - det vidste jeg ikke, han var. Så det var rigtig hyggeligt at ses igen, siger han.

Netadfærd er formuer værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce