Næppe ekstra etager på Bredgade-byggeri

Sådan kunne boligblokken langs Bredgade komme til at se ud med to ekstra etager oven på.

Næppe ekstra etager på Bredgade-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ansøgning om at forhøje boligblokken Bredgade 11-13 til to eller tre etager får ikke nogen let gang i teknik- og miljøudvalget; forvaltningen anbefaler nej.

SKJERN: Kan vi ikke få lov at bygge en eller to ekstra etager oven på?

Sådan lyder ønsket fra Cirklen Ejerlejligheder i Skjern, der har søgt om at hæve bebyggelseshøjden på den kommende boligblok langs Bredgade 11-13 fra to til tre eller fire etager.

Den tilladelse kan ansøgeren dog kigge langt efter, hvis det står til kommunens forvaltning:

Administrationen anbefaler nemlig et nej med denne begrundelse:

"En bebyggelse i tre-fire etager vil i dette område adskille sig fra den omkringliggende bebyggelse og virke dominerende. Administrationen vurderer, at områdets æstetiske kvaliteter vil blive forringet, hvis projektforslaget bliver realiseret".

Baggrunden for sagen er, at Cirklen Ejerlejligheder i januar i år fik tilladelse til et etagebyggeri i to etager, hvilket er i overensstemmelse med kommuneplanen, der maksimalt tillader en byggehøjde på to en halv etager og op til 10 meters højde.

Men bygherren ønsker altså at hæve antallet af etager til tre eller fire på den ene af boligblokkene, der er placeret langs med gaden.

Bredegade 11-13
Bredgade 11-13 er et kommende boligbyggeri bestående af to boligblokke i to etager.Cirklen Ejerlejligheder ønsker nu at forhøje blokken ud langs Bredgade til tre eller fire etager.

Dette vil kræve en ny lokalplan for området, idet den gældende lokalplan kun tillader bygger på maksimalt to en halv etage og 10 meters højde.

Nej fra udviklingsforum

Den er administrationen ikke med på.

Vurderingen er, at tre eller fire fulde etager vil fremtræde meget dominerende i et område, hvor byggeriet ellers er i højst to en halv etager. Der vil også skulle findes mere parkeringsplads.

Sagen har også været sendt til høring i Skjern Udviklingsforum, og her er man imod en forhøjelse til tre eller fire fulde etager.

"En boligblok af den nævnte slags - endda med meget dominerende ydre trapper på facaden mod Bredgade - vil i vort syn fremstå som et fremmedelement", hedder det i høringssvaret.

Forvaltningen har foreslået bygherren, at der måske kan komme en tredje etage på, hvis den bliver tilbagetrukket, eller hvis der bliver tale om et saddeltag.

Denne løsning kan Skjern Udviklingsforum også godt tilslutte sig.

"En ændring af byggeriet til at omfatte en udnyttet tagetage vil være inden for kommuneplanens rammer," hedder det.

Næppe ekstra etager på Bredgade-byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce