Oplev og lær om fuglenes sang

På Fuglenes Dag kan du opleve fuglene nær dig og lære meget mere om deres adfærd. Der er gode chancer for blandt andet at se landsvalen, der er vendt tilbage til Danmark efter at have overvintret i Afrika. Foto Ulrik Bruun.

Oplev og lær om fuglenes sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev gøgens kukken, nyd landsvalens elegante flyveteknik og lær om fuglesangen, der er på sit højeste lige nu. Søndag den 31. maj inviterer Dansk Ornitologisk Forening (DOF) til Fuglenes Dag i Skjern Ådal

Fuglene opleves bedst i denne tid, hvor de har travlt med at lægge æg og opfostre nye unger. På Fuglenes Dag søndag den 31. maj kan du blandt andet nyde de mange fugle, der har været syd for Sahara hele vinteren og nu er hjemme igen for at yngle. Kom med og oplev og lær om fuglenes sang og nyd de forskellige arter som gøg, landsvale og vibe. På Fuglenes Dag kan du lære mere om fuglene omkring dig. Hvordan kender man de forskellige arter fra hinanden? Hvordan lærer man at kende de forskellige fuglestemmer fra hinanden?

Dagen begynder med en tidlig morgenvandring, hvor vi tager ud og lytter til fuglenes fantastiske sang. Fuglene er i fuld gang med pardannelsen, og hannernes sang får hunnerne i stemning til at bygge rede og lægge æg. Bagefter skal der kigges på yngle- og trækfugle fra det store fugleskjul ved Hestholmsøen. Her er teleskoperne stillet op, og naturvejlederne står parat til at fortælle om de mange fugle i Vester Enge og Hestholmsøen.

Mødestedet for deltagerne er P-pladsen ved Lønborggård (restauranten).

Landsvalen er den svaleart, der findes flest af i Danmark. Du kan blandt andet kende den fra de øvrige svalearter på halen med de forlængede ydre halefjer. De giver landsvalen et meget elegant udseende, når den for eksempel sidder på en telefonledning og hviler. Halens længde er en statusmarkør. Det kræver energi at flyve med en lang hale, så den lange hale er et tegn på fuglens tilstand. Hanner med en ekstra lang hale er mere attraktiv for hunner. Antallet af hanner i dårlig tilstand er reduceret kraftigt i de seneste årtier med det resultat, at halelængden på danske landsvalehanner i gennemsnit er blevet 10 procent længere i perioden. Der knytter sig megen folkelig opmærksomhed og overtro til svalen - nok fordi den bor så tæt på mennesker.

Udtrykket en svale gør ingen sommer kommer af, at svalen ankommer til sit ynglekvarter på meget forskellige tidspunkter. Svalen har gennem tiden været anset for en lykkebringer. Hvor svalen byggede rede, mentes den at bringe lykke til hjemmets beboere, og det ansås for helligbrøde at slå en svale ihjel. Landsvalen trækker helt til det sydlige Afrika om vinteren og tilbage igen til foråret.

Mødestedet for deltagere er p-pladsen ved Lønborggård (restauranten). Fuglekiger ved fugleskjulet ved vejen mellem Skjern og Lønborg mellem klokken 9 og 12, mens vandreturen foregår mellem klokken syv og ni.Arrangementet er åbent for alle.

Oplev og lær om fuglenes sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce