...og pludselig er der en restaurant

Egentlig var det meningen, at den midlertidige restaurant skulle indrettes i et telt. Men de gamle værkstedsbygninger er ideelle til formålet. Foto: Julie Vesterby

...og pludselig er der en restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En vogn til at lave mad og et lokale med borde og stole. Så har man basisingredienserne til at lave en restaurant med tre dages levetid.

De sidste turister er på vej hen mod parkeringspladsen. For tre kvarter siden lukkede Nr. Lyngvig Fyr, men alligevel er der mange gæster i området. Lige netop i disse dage er der nemlig gang i en ekstra aktivitet: En såkaldt pop up-restaurant er vakt til live i de gamle værkstedsbygninger, der ligger for enden af vejen til Nr. Lyngvig Fyr.

Det er rustikke omgivelser. Men med en knitrende hvid dug og blomster på bordet er restaurantstemningen hjemme.
Det er rustikke omgivelser. Men med en knitrende hvid dug og blomster på bordet er restaurantstemningen hjemme.

Det er Westergaards Hotel i Videbæk, der for en stund har lavet en filial, hvor de byder på en tre retters menu i nye omgivelser. Konceptet med at lade en midlertidig butik eller restaurant poppe op har bredt sig i området denne sommer, og det giver nogle anderledes oplevelser.

Hotelejer Bent Gråkjær og hans hold har sat sig for at servere mad lavet af lokale råvarer. Ideen til at lave en pop up restaurant opstod for få uger siden. Det er et projekt, der er støttet af blandt andre Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner, og formålet er netop at sætte de gode vestjyske råvarer i centrum i usædvanlige omgivelser.

Kontraster

Et banner ved indgangen markerer, at det er her, der er lavet en restaurant. Ved siden af værkstedsbygningerne holder der et køkken på hjul. Og lokalet er med få midler tryllet om til et spisested i en sælsom blanding af det rustikke og det fine. Klapborde er skjult under knitrende hvide duge, og de musselmalede tallerkner får selskab af papkrus til kaffen senere på aftenen.

Det giver en afslappet stemning, hvor maden får lov til at komme til sin ret. Undervejs guider Bent Gråkjær gæsterne igennem middagen på sin sædvanlige »passion-på-vestjysk«-facon. Med små fortællinger om hver del af retten. Sætninger som »Af egen avl« og »...har vi hentet lige henne hos...« går igen. På den måde kommer man nogle af områdets fødevareproducenter rundt via tre retter. Der er vestjyske tapas til forret. Tre slags gris til hovedret, og tre forskellige desserter samlet på den sidste tallerken.

Improvisation

Der er plads til at improvisere i pop up-konceptet. Så de 24 gæster, der var med på premiereaftenen, får ikke nødvendigvis den samme aften som gæsterne onsdag og torsdag aften.

Vejret spiller også ind. Tirsdag aften var der byger, så en aften under tag passede godt. Uanset hvad er der dog mulighed for at slutte aftenen af med en tur op i Lyngvig Fyr. Og det er en udfordrende tur, når maven er fyldt med god vestjysk mad...

Også i Thorsminde, Struer og Vedersø Klit er der pop up restauranter den kommende tid. Læs mere på www.vifu.dk

...og pludselig er der en restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce