WEB-TV: Den største udfordring var teaterforestillingen i toget

Dijana Milosevic ved den regnfulde finale på In/Visible City. Hun har allerede fået forespørgsler om et nyt projekt i Irland til næste år. Foto: Mikkel Jezequel
Foto: Mikkel Jezequel

WEB-TV: Den største udfordring var teaterforestillingen i toget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire gange har In/Visiblev City lavet projekter. I tre storbyer, hvor der var teater i busser, og i Ringkøbing med togteater. For Dijana Milosevic, leder af projektet, var det helt klart den største udfordring at omsætte forestillingerne til toget.

»Jeg kan godt lide udfordringer, og der var to ting, der gjorde det svært. For det første er danske tog meget præcise, så det var vigtigt at finde en timing og en rytme. For eksempel var der seks minutters pause på stationen i Ringkøbing, og den forestilling der måtte ikke vare længere. Husk på, at kommer man ikke med toget, så er det kørt,« siger Dijana Milosevic.

Den anden udfordring var at skabe en forestilling, som ikke virkede påtrængende på danskerne, hvis kultur er mere stille end i det sydlige Europa. Derfor glæder hun sig over, at alle i toget tog godt imod In/Visible Citys optræden, og at der blev fortalt ting om historien og den danske kultur, som mange af passagerne ikke vidste i forvejen.

Web-tv: Teater i toget

»In/Visible City er et meget vigtigt projekt, for selv om folk er forskellige og kulturen er forskellig, er det kædet sammen. Sprog og klædedragt er forbundet uden, at folk ved det,« siger Dijana Milosevic fra Dah Teatar i Beograd.

Det var her, In/Visible City-begrebet blev skabt i 2005. Det var Dah Teatars ambition at synliggøre det multietniske Serbiens bysamfund og deres ønsker om at fejre den rige multikulturelle mangfoldighed, der er til stede der.

I 2010 blev In/visible City omdannet til et internationalt projekt mellem Dah Teatar, ARTmedia fra Makedonien, Prodigal Theatre i Brighton og Teatet OM i Ringkøbing med Voix Polyphoniques fra Marselilles som assosieret partner.

»Det er tilfældigt, at projektet slutter i Ringkøbing, for vi fandt frem til, hvornår det passede de forskellige grupper bedst, men jeg er glad for, at det endte her. Teatret Om har gjort meget ud af det, så det er blevet rigtig godt,« siger Dijana Milosevic.

WEB-TV: Den største udfordring var teaterforestillingen i toget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce