Ung filminstruktør får støtte til manuskript

Filminstruktøren Charlotte Madsen (til venstre) skriver manuskript i samarbejde med skuespiller Michael Asmussen (til højre). Her er de sammen med Sofie Lassen-Kahlke i forbindelse med optagelserne til Charlotte Madsens forrige spillefilm »Kufferten«. Arkivfoto: Morten Stricker.
Foto: Morten Stricker

Ung filminstruktør får støtte til manuskript

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Film. Charlotte Madsen skriver manuskript sammen med skuespilleren Michael Asmussen.

Den 23-årige filminstruktør Charlotte Madsen fra Bækmarksbro har netop modtaget udviklingsstøtte fra det danske filminstitut. Det drejer sig i første omgang om 90.000 kroner, der skal bruges til at færdiggøre et filmmanuskript i samarbejde med skuespiller Michael Asmussen.

»Det er første gang, jeg får penge for at lave film,« siger en glad Charlotte Madsen.

Det springende punkt bliver, om hun også vil opnå støtte til at lave filmen, når manuskriptet er færdigt. Det håber hun, men reelt skal manuskriptet vurderes endnu en gang af støtteordningen »New Danish Screen«, der støtter nye talenter i dansk film. Til gengæld rækker støtten kun til at producere to film om året, men det er til gengæld med et millionbeløb, hvis ideen bliver antaget.

Charlotte Madsen har tidligere lavet to spillefilm, der begge er produceret for et meget lavt budget på omkring 30.000 kroner. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi de medvirkende skuespillere har indvilget i at arbejde gratis i et forsøg på at hjælpe Charlotte Madsen frem.

»Uanset hvad, så skal denne film laves mere professionelt end de forrige. Den skal optages med professionelle fotografer, og der skal indregnes løn. Til gengæld vil støtteordningen sikre en aftale med en distributør, så filmen kan komme rundt i alle biografer,« siger Charlotte Madsen, der allerede er i gang med at søge yderligere sponsorater for at sikre, at filmen kan optages. Filminstruktøren har arbejdet tæt sammen med Michael Asmussen i begge de to spillefilm, men også i andre kortfilm. Denne gang bliver arbejdet endnu mere sammentømret ved, at Michael Asmussen er med i selve manuskriptskrivningen.

»Vi arbejder sammen, fordi vi har det rigtigt godt sammen. Han har desuden lavet mange film og har godt styr på dramturgien,« siger Charlotte Madsen. Samarbejdet foregår ved, at Charlotte Madsen har skrevet de første 25 sider, som derefter er sendt til Michael Asmussen, der har gennemgået manuskriptet, lavet tilføjelser og rettelser og derefter tilskrevet de næste 25 sider.

»Så har jeg fået manuskriptet retur og skal lave det samme,« siger Charlotte Madsen.

På den måde er parret nu igennem et første udkast til et filmmanuskript, der kommer til at fylde omkring 100 sider.

Håbet er, at manuskriptet skal være helt færdig til sommer, hvor hun håber på at begynde optagelserne, der både kommer til at foregå omkring Thyborøn, men også i udlandet.

»Jeg må ikke sige så meget om filmen endnu, men hovedpersonen er en 40-årig mand fra Thyborøn, der møder en ung pige. En del af filmen kommer til at foregå i Vestjylland, og en anden del omkring Sunny Beach,« siger Charlotte Madsen.

Planen er også, at Michael Asmussen skal medvirke i filmen.

»Og så kan du selv gætte, i hvilken rolle,« siger hun med tanke om den 40-årige hovedperson fra Thyborøn.

Filmen kommer også til at skille sig ud fra de øvrige film, hun har lavet. »Genremæssigt bliver det en »feel-good« film, hvor man godt må føle sig lidt godt tilpas og grine. I den her bliver der ikke så meget død, eller børn, der kommer til skade. Det har der været i næsten alle mine andre film,« siger Charlotte Madsen.

Sideløbende med filmprojektet er Charlotte Madsen fortsat i gang med uddannelsen som filminstruktør gennem den alternative uddannelse Super 16. Hun skal lave en kortfilm som afgangsfilm til foråret, og derefter håber hun at kunne fortsætte med filmprojektet.

Ung filminstruktør får støtte til manuskript

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce