Udvalgsformand om ferie-sag: Vi stoler på skolerne

Trine Ørskov: Det er op til den enkelte skole at vurdere elevers fravær. Arkivfoto.

Udvalgsformand om ferie-sag: Vi stoler på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trine Ørskov (S), formand for børne- og ungeudvalget, vil ikke gøre sig til dommer over skoleinspektøren i Hvide Sande, der konsekvent tager på ferie uden for skoleferien, fordi det er billigt.

HVIDE SANDE: - I udgangspunktet er min holdning til fravær, at elever og lærere skal holde ferie, når skolerne gør det.

- Når det er sagt, så mener jeg også, at det grundlæggende er noget, man må afgøre ude på den enkelte skole.

Sådan lyder reaktionen fra Trine Ørskov (S), formand for børne- og ungeudvalget i Ringkøbing-Skjern, på historien om, at Tom Arnt Thorup, skoleleder på Hvide Sande Skole, konsekvent tager på ferie uden for skoleferien, fordi det er billigt.

- Når forældre beder om at måtte tage børnene ud af skolen uden for ferierne, er det skolelederen på den enkelte skole, der i hvert enkelt tilfælde tager stilling til, hvordan fraværet overordnet passer ind i forhold til fællesskabet på skolen, elevens standpunkt og så videre, siger hun.

Tom Arnt Thorup lægger i en artikel i Dagbladet mandag ikke skjul på, at han og hans kone - der er afdelingsleder på en skole i Esbjerg - hvert år tager deres tre børn ud af folkeskolen i Varde for at tage på skiferie, mens kammeraterne stadig slider med lektierne.

Det er dog ikke et valg, som Trine Ørskov vil blande sig i.

- Det er noget, man vurderer lokalt. Vi stoler på, at det er skolerne fuldt ud i stand til at gøre. I givet fald er det noget, man kan tage op i skolebestyrelsen, siger hun.

Trine Ørskov tilføjer, at Ringkøbing-Skjern Kommune lige nu er ved at undersøge, om der helt overordnet er noget bekymrende ved fraværsmønstret i kommunens skoler.

- Indtil nu er der ikke noget, der tyder på det. Men skulle det vise sig at være tilfældet, er det selvfølgelig noget, vi vil tage op politisk, siger hun.

Udvalgsformand om ferie-sag: Vi stoler på skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce