Tur på hesteryg skal skaffe turister og fastboende

Det skal være mere attraktivt for folk med hest at holde ferie eller bosætte sig i Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor vil man lave flere ridespor i kommunen. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Foto: Picasa

Tur på hesteryg skal skaffe turister og fastboende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen arbejder på, at man på hesteryg for alvor skal kunne nyde den vestjyske natur. Det skal øge bosætningen og skaffe flere turister.

I et samarbejde mellem en sammenslutning af frivillige hestefolk og Ringkøbing-Skjern Kommune arbejdes der på, at det skal være mere attraktivt for folk med hest at holde ferie eller bosætte sig i kommunen.

Arbejdet har stået på i et års tid, og målet er, at man skal kunne færdes på hesteryg alle de steder i naturen, hvor man i dag har mulighed for at færdes til fods eller på cykel.

»Der er ikke store anlægsudgifter forbundet med det. Den del drejer sig primært om, at der skal nogle skilte op, for det er planen at lave ridesporene på det eksisterende underlag ude i rabatterne,« forklarer Peter Barner-Rasmussen, der på frivillig basis deltager i projektet.

»Der skal også være adgang til ryttere i Naturens Rige. Det vil kunne fremme både bosætning og turisme,« mener han.

Den 14. juni afholdes en stiftende generalforsamling, hvor man formelt vil danne en forening, der skal stå for arbejdet.

Her er det planen, at Ringkøbing-Skjern Kommune vil få en plads i bestyrelsen, da kommunen spiller en stor rolle med hensyn til at gøre projektet til virkelighed.

»Det er nødt til at laves i et samarbejde med kommunen, som blandt andet skal hjælpe med alt det juridiske arbejde, der er forbundet med det,« siger Peter Barner-Rasmussen.

De frivillige aktører har sammen med repræsentanter fra Ringkøbing-Skjern Kommune været en tur i Thy for at se på, hvordan man her har indrettet nationalparken, så der er plads til ryttere.

Peter Barner-Rasmussen konstaterer, at der er tale om et projekt, som næppe kan gennemføres på hverken uger eller måneder.

»Ting tager tid. Vi ved fra et lignende projekt på Djursland, at der gik tre år, fra man fik idéen, til de første skilte kom op,« siger han.

Det er også grunden til, at man nu vælger at stifte en forening, så man får formaliseret arbejdet. For nylig blev der afholdt en testtur for at prøve mulighederne af for at ride hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord. Konklusionen var, at det godt kan lade sig gøre, men at der blandt andet mangler skiltning. Derudover er det et ønske at få ridesporene i kommunen forbundet.

Generalforsamlingen 14. juni finder sted på Restaurant Muuh i Rækker Mølle.

Tur på hesteryg skal skaffe turister og fastboende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce