Teater får 200.000 kroner til international festival

Teatret OM, der har haft base i Ringkøbing siden 2006, kan næste år fejre 30 års jubilæum som teaterkompagni. Arkivfoto: Morten Stricker

Teater får 200.000 kroner til international festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teatret OM afholder i 2019 en international festival, der samtidig markerer teatrets 30 års jubilæum.

Ringkøbing: Det var ikke muligt at finde pengene, da der i august blev afholdt budgetseminar i Ringkøbing-Skjern Kommune, men nu kan mundvigene atter vende op ad på Teatret OM.

- De søgte om et anseeligt beløb, men det sagde vi nej til, siger formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Erik Viborg (V), om beslutningen dengang i august.

Forleden var egnsteatret atter på dagsordenen, da udvalgets medlemmer afholdt et ordinært møde:

- Vi har virkelig været inde at kigge på vores midler, og vi har fundet 200.000 kroner til teatret, tilføjer Erik Viborg.

Pengene skal bruges til afholdelse af en flere dage lang teaterfestival af internationalt format i 2019, hvor Teatret OM samtidig kan fejre 30 års jubilæum.

- Vi synes, de gør det rigtig godt. Vi kan godt lide, at de er synlige i bybilledet, hvor det er rart at blive forstyrret lidt på en god måde, siger Erik Viborg om skuespillerne og den øvrige stab på Teatret OM, der i 1989 blev grundlagt i Rom - og seks år senere flyttet til Danmark.

Vi kan godt lide, at de er synlige i bybilledet, hvor det er rart at blive forstyrret lidt på en god måde
Erik Viborg (V), formand for kultur- og fritidsudvalget, Ringkøbing-Skjern Kommune

Kunstnere fra 12 lande

I forbindelse med ønsket om at modtage støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune havde Teatret OM selv foreslået, at de 200.000 kroner eventuelt kunne tages fra et af årene 2020 til 2022, hvor der årligt er afsat netop dette beløb til afholdelse af kommende festivaler.

Men denne alternative løsning kommer ikke i spil:

- Vi bevilger de 200.000 kroner til festivalen i 2019 uden at røre ved de tre andre år, siger Erik Viborg.

Teatret OM har tradition for hvert tredje år at præsentere en sådan international festival, der kommer rundt i store dele af kommunen.

Grundtanken er at præsentere forestillinger af høj kunstnerisk kvalitet og at styrke udviklingen mellem det lokale og det internationale. Tidligere udgaver af festivalen har haft deltagelse af kunstnere fra 12 lande i Europa, Asien og Sydamerika.

I de første år i Danmark havde Teatret OM base i Vinderup nordøst for Holstebro, men siden 2006 har adressen været Buen 15 i Ringkøbing.

Teater får 200.000 kroner til international festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce