Restaureringen af Marie Fjords Gård hædret

Mille Søndergaard, datter af ejererne af Marie Fjords Gård og hendes mand Daniel Hugo Olivares har det seneste halve år stået for restaureringen af Marie Fjords Gård, som nu er udnævnt til »Årets Bygning 2011« af Kulturarvsstyrelsen. Arkivfoto: Jørn Deleuran.
Foto: Jørn Deleuran

Restaureringen af Marie Fjords Gård hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturarvsstyrelsen sætter klitgården Marie Fjords Gård på listen over »Årets Bygninger 2011«.

Kulturarvsstyrelsen har netop offentliggjort listen over »Årets Bygninger 2011«.

Nr. 2 på listen er den fredede klitgård Marie Fjords Gård, Holmsland Klitvej 91.

»Den lignende en ruin. Ved Ringkøbing Fjord var den ene af de fire længer styrtet sammen for næsen af de nye ejere af en stråtækt gård. I dag er den fredede gård smukt sat i stand,« skriver Kulturarvsstyrelsen om Marie Fjords Gård.

Se billeder af Marie Fjords Gård

Dermed får ejerne af Marie Fjords Gård Lis og Peter Søndergaard et gevaldigt skulderklap fra højeste sted for de store anstrengelser, de gennem fire år har gjort for at få Marie Fjords Gård til at genopstå fra ruin til en snart fuldt beboelig ejendom.

Brugt syv millioner

Lis og Peter Søndergaard, der købte gården i 2007, har indtil nu postet omkring syv millioner kroner i restaureringen af Marie Fjords Gård, heraf kommer nogle af pengene fra Kulturarvstyrelsen. Derudover er det parrets egne midler og støtte fra Realdania og Sonning Fonden.

Det er parrets datter, kunstneren Mille Søndergaard og hendes mand, den spanske billedhugger Daniel Hugo Olivares, der det seneste halve år har stået for restaureringen, mens de boet til leje i genbo-ejendommen.

Det er fantastisk

Dagbladet får fat på Mille Søndergaard, mens parret er på ferie i Carrara i Italien, hvor Daniel Hugo Olivares er uddannet på kunstakademiet og hvor begge har boet.

Hun har ikke hørt om den hædrende omtale fra Kulturarvsstyrelsen.

»Det er da fantastisk, at Kulturarvsstyrelsen værdsætter vore anstregelser. Det er flot,« siger en glad og overrasket Mille Søndergaard.

Parret stiler fortsat efter at kunne åbne atelier og galleri i gården til sommer.

Læs mere i Dagbladet tirsdag.

Restaureringen af Marie Fjords Gård hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce